Corona-maatregelen: extra aandacht voor het supporten van onze partners

Het zijn bijzondere en onzekere tijden. De maatregelen die zijn genomen met betrekking tot het coronavirus vragen ook van initiatiefnemers in de culturele sector de nodige aanpassingen voor events, tentoonstellingen en festivals. Soms gaat het zelfs om sluiten of afgelasten. De impact op de culturele sector is groot. Via dit bericht informeren we je over de handreikingen die we als financier en partner op korte termijn willen bieden.
 
Voor de projecten die momenteel een rentedragende lening hebben bij Brabant C.
We schorten de aflossingen en rentebetalingen die gepland stonden voor de komende zes maanden op. Van april tot en met september 2020 zullen er dus geen incasso’s van de maandtermijnen voor leningen plaatsvinden. Is rentebetaling en/of aflossing voor jouw project wel haalbaar in deze periode, neem dan contact met ons op via secretaris@brabantc.nl.
 
Business support ter bevordering van de duurzame versterking van het cultuursysteem.
Brabant C heeft de opdracht om op duurzame wijze het cultuursysteem te versterken met de investeringen die het fonds doet. Nu de actuele situatie vraagt om aanpassing en bijstelling van doelen en plannen bieden we onze business support en denkkracht aan voor de projecten waar we partner van zijn.
Heb je vragen over je financiële situatie naar aanleiding van genomen maatregelen? Wil je advies over het voortzetten van je project? De gevolgen van het sluiten van je horecagelegenheid? Even met ons sparren? We staan voor je klaar.
 
Voor de projecten die door afgelasting en/of verplaatsen van de uitvoermomenten in de problemen komen.
Ontvang je in 2020 financiering van Brabant C voor een project, waarvan de uitvoermomenten op de planning staan/stonden die door de corona-maatregelen zijn afgelast of uitgesteld? Wanneer dit de totale financiering van het project beïnvloedt, vragen we je om contact met ons op te nemen via secretaris@brabantc.nl.
 
We blijven de ontwikkelingen de komende tijd volgen en informeren je op een later tijdstip als de situatie beter in beeld is bij ons.
 
Heb je tot die tijd vragen, of wil je nu al aanpassingen in je projectplan bespreken? Neem contact op met Geert Lenders en/of Anne Erkelens viasecretaris@brabantc.nl.
 
We vertrouwen erop dat we elkaar zoveel als mogelijk kunnen ondersteunen in deze bijzondere periode.