over Brabant C

Brabant C versterkt en vergroot het kunst en cultuuraanbod van Brabant om daarmee de nationale en internationale aantrekkingskracht van Brabant te vergroten. Brabant C versterkt het cultuursysteem en draagt bij aan vernieuwing van financiering in cultuur.


opdracht

In januari 2015 is Brabant C opgericht: een initiatief van de provincie Noord-Brabant. De provincie onderkent het belang van kunst en cultuur voor de samenleving. Met de oprichting van Brabant C en het beschikbaar stellen van 25 miljoen euro geeft zij een nieuwe impuls aan kunst en cultuur in Brabant. Brabant C stimuleert meer kunst en cultuur van nationaal en internationaal niveau in Brabant. Projecten die verbonden zijn met het Brabantse cultuursysteem. Want dat is belangrijk. Voor alle Brabanders die in de eigen provincie van topcultuur kunnen genieten. Voor de vrijetijdseconomie die meer bezoekers kan verwelkomen. Voor bedrijven die het vestigingsklimaat zien verbeteren. Voor de cultuursector die kansen krijgt zich naar een volgend niveau te ontwikkelen. Voor creatieve talenten die hierdoor graag in Brabant wonen en werken. En voor amateurkunstbeoefenaars vol inspiratie.

De volgende doelen willen we in 2022 in de Brabantse samenleving gerealiseerd hebben:

  • beeldbepalende, toonaangevende kunst- en cultuurprojecten met nationale en internationale kwaliteit komen tot stand in Brabant
  • het Brabants cultuursysteem ontwikkelt mede door deze cultuurprojecten van kwetsbaar naar vitaal
  • (inter)nationale kunst- en cultuurprojecten worden in Brabant op een ondernemende wijze benaderd en gefinancierd
  • (inter)nationale kunst- en cultuurprojecten steunen in Brabant op samenwerkende partijen uit de community: initiatiefnemers, bedrijven, instellingen en gemeenten
  • cultuur in Brabant onderscheidt zich door haar onderzoekende en innovatieve karakter, dat past bij het profiel van de regio

team

170316_BrabantC_LR_001_Frans van Dooremalen
directeur-bestuurder
fvandooremalen@brabantc.nl
06 16 44 58 14
170316_BrabantC_LR_004_Anke van den Broeck
netwerk- & communicatiecoordinator
avandenbroeck@brabantc.nl
06 19 28 70 99
170316_BrabantC_LR_005_Joy Arpots
scout/aanjager
jarpots@brabantc.nl
06 45 75 68 23
170316_BrabantC_LR_003_Mirjam Hament
adviseur business development
mhament@brabantc.nl
06 46 59 32 57
170316_BrabantC_LR_001_Anne Erkelens-Schuurmans
fondsmedewerker
aerkelens@brabantc.nl
013 750 84 82
170316_BrabantC_LR_002_Geert Lenders
secretaris
glenders@brabantc.nl
06 19 32 96 36
Michel van de Ree
financieel adviseur
mvanderee@brabantc.nl

José Obbens
secretarieel medewerker
jobbens@brabantc.nl
013 750 84 31


adviescommissie

De adviescommissie is een pool van deskundigen die het bestuur van Brabant C adviseert bij het nemen van besluiten over aanvragen. Uit deze pool wordt per beoordelingsronde telkens de meest geschikte sub-adviescommissie gerekruteerd.

Voorzitter van de adviescommissie is Bert Dirrix, architect en partner bij diederendirrix.
Plaatsvervangend voorzitter is Jorn Konijn, architectuur en design curator in een internationaal werkveld.


raad van toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de activiteiten van Brabant C. De leden van de raad worden benoemd door de provincie Noord-Brabant.

Bert van der Els (voorzitter)
Ondernemer met passie voor cultuur, lid RvC PSV, voorzitter Mfonds, investeerder in startende ondernemingen en oud bestuursvoorzitter bij Heijmans NV

Saskia Langbroek-Coppus
Associate bij Balanced Business Network

Ton Wagemakers
Cultuur ondernemer, partner Sonax, publicist en oud directeur-bestuurder TextielMuseumjaarverslag

Lees hier de jaarverslagen van 2017, 2016 en 2015 zoals aangeleverd bij de Provincie Noord-Brabant.


route en contact

Contact

info@brabantc.nl
013 – 750 84 82

Bezoekadres

Spoorlaan 21 i-k
5038 CB Tilburg

Postadres

Postbus 44
5000 AA Tilburg

Route met het openbaar vervoer

Reis naar station Tilburg Centraal. Ga linksaf als je uit het station komt. Loop voorbij de fietsenstalling en de parkeerplaats en je loopt binnen enkele minuten tegen het gebouw van Brabant C / bkkc aan.

Route met de auto

Klik hier om je route te bepalen. Je kunt je auto betaald parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Pieter Vreedeplein en Tivoli. Vanaf beide parkeergarages loop je in 5 minuten naar het kantoor van Brabant C / bkkc.

Let op! Wegens de verbouwing van Tilburg CS, is de verkeerssituatie op de Spoorlaan veranderd en éénrichtingsverkeer geworden. Autoverkeer kan de Spoorlaan alleen nog maar bereiken komende vanaf de Hart van Brabantlaan, de Gasthuisring of de Noordhoekring.