Culture Escape

  • Initiatiefnemer: Basecamp Games
  • Datum toekenning: 14 juni 2017
  • Financieringsvorm: Lening
  • Investering: 64.999
  • Totale begroting: 245.655
  • Locatie: 's Hertogenbosch
  • Link: www.basecampgames.com/

Innovatieve storytelling op historische locaties

Basecamp Games gebruikt Real Life Gaming in hun storytelling over erfgoed locaties. Om de verhalen van erfgoed en historische locaties aantrekkelijker en toegankelijk voor een breder publiek te maken, inplementeert Erfgoed Escape Real Life Gaming. Basecamp Games, de organisatie achter Erfgoed Escape, heeft ervaring met het maken en uitvoeren van Real Life Games op verschillende locaties. Brabant C zag de kracht van de implementatie in storytelling als het op erfgoed aankomt. Op een laagdrempelige en interactieve manier leren deelnemers over de verhalen van de verschillende locaties.

De inschatting van Brabant C is dat de (Real Life) Gaming sector groter en invloedrijker gaat worden in de toekomst en op vele verschillende manieren, en in verschillende sectoren ingezet kan gaan worden. De investering in Erfgoed Escape biedt Basecamp Games de mogelijkheid om het concept op drie erfgoed locaties in de provincie Noord Brabant te testen middels een pilot.

Culture Escape is een real life gaming experience in bijzondere Brabantse erfgoed locaties. Het doel? De verhalen van erfgoed en historische locaties aantrekkelijker en toegankelijk maken voor een breder publiekĀ  via storytelling en gaming. Een uniek concept voor Brabant dat de potentie heeft om op meerdere locaties en in verschillende sectoren ingezet te worden. De investering in Culture Escape biedt de mogelijkheid om het concept op drie erfgoed locaties in de provincie Noord Brabant te testen. In de kerstvakantie van 2017 was Culture Escape in het Markiezenhof in Bergen op Zoom.