Geheimen van De Herdgang

  • Initiatiefnemer: Het Nieuwe Theater
  • Datum toekenning: 04 maart 2016
  • Financieringsvorm: Garantiesubsidie
  • Investering: € 88.714
  • Totale begroting: € 431.145
  • Locatie: Eindhoven
  • Link: http://hetnieuwetheater.nl/

Een uniek musicalspektatel in het Philips stadion

Een groots opgezette voorstelling die voor een breed publiek aantrekkelijk is. De combinatie van sport en cultuur, een mix van amateurs en profs, Het Nieuwe Theater speelt met de mogelijkheden om een kwalitatief maar toegankelijke voorstelling te realiseren. Brabant C verstrekt een garantiesubsidie aan het project 'De geheimen van De Herdgang'.

Het Nieuwe Theater presenteert in het najaar van 2017, in samenwerking met de Supportersvereniging PSV, PSV en cultuurfonds Brabant C ‘De Geheimen van de Herdgang’. Een uniek musicalspektakel in het Philips Stadion als eerbetoon aan clubiconen Harrie van Kemenade en Harry van Raaij uitgevoerd door professionele acteurs en zangers met live muziek.

De voorstelling zal boordevol anekdotes over De Herdgang zitten, waardoor je echt een inkijkje in de geheimen van het sportcomplex van PSV krijgt. Een plek waar spelers zich doorgaans zo welkom voelen. Voor de ontwikkeling van de verhaallijnen in het script zal in alle gelederen van PSV op onderzoek worden uitgegaan om het unieke DNA van PSV door alle jaren heen te vatten in een avondvullende voorstelling. Het script wordt geschreven door tekstschrijver Lucas de Waard en de regie is in handen van theaterregisseur Sybrand van der Werf.

Lucas over ‘De Geheimen van de Herdgang’: “Een voetbalstadion is een theater! Maar theater is geen voetbal. De ‘De Geheimen van de Herdgang’ overschrijdt die grens. Een musicalspektakel over het verschil tussen de voorkant en de achterkant. Het verschil tussen winnen en verliezen. Tussen vroeger en nu. En over wat toch dat kloppend hart binnenin die Philips Sport Vereniging is, dat hart dat nooit slijtage vertoont.”

Sander Eckhardt van Het Nieuwe Theater vult aan: “Het wordt een voorstelling met een lach en een traan met als leidraad de anekdotes over ‘De Herdgang’. Het doel is om een kijkje achter de schermen bij PSV te laten zien. Het mysterie rondom ‘De Herdgang’, gevoed door de mensen die er al jaren rondlopen. Bijzondere verhalen die we nog nooit hebben gehoord aangevuld met muziek uit de PSV cultuur.”

Het zal een uniek evenement worden mede door het spectaculaire decor: het Philips Stadion met de nieuwe LED verlichting. ‘De Geheimen van de Herdgang’ wordt hét sportieve musicalspektakel in Eindhoven.