Internationalisering Dutch Design Week

  • Initiatiefnemer: Stichting Dutch Design Foundation
  • Datum toekenning: 29 juni 2017
  • Financieringsvorm: Gift
  • Investering: € 721.325
  • Totale begroting: € 5.382.429
  • Locatie: Eindhoven
  • Link: www.ddw.nl/

Dutch Design Week als internationaal nummer 1 podium voor de toekomst van design en het design van de toekomst.

Dutch Design Week (DDW) is het grootste design evenement in Noord Europa en één van de grootste culturele evenementen in Nederland. Het festival toont jaarlijks werk van ruim 2.500 ontwerpers aan bijna 300.000 bezoekers.
In de afgelopen jaren is DDW uitgegroeid tot het nationale podium voor design. Nu is het moment voor de volgende stap: DDW als internationaal nummer 1 podium voor de toekomst van design en het design van de toekomst.
Met het voorgestelde internationaliseringsprogramma wordt het regionale en nationale ecosysteem voor design gevoed en vinden de kwaliteiten van Dutch Design hun weg naar de wereld.

Dutch Design Week wordt jaarlijks georganiseerd door Dutch Design Foundation (DDF) samen met haar partners en designers. DDF ziet het als haar primaire taak om het ‘ecosysteem voor design te versterken’. Lokaal, regionaal en (inter-)nationaal. We versterken het ecosystem voor design enerzijds door steeds weer te inspireren (door zelf actief en als voortrekker inspirerende vernieuwing te presenteren en de agenda te bepalen) en anderzijds door te stimuleren (door meer faciliterend en ondersteunend de kwaliteit die er is een podium te bieden, te erkennen en te belonen). DDF doet echter meer dan het organiseren van Dutch Design Week. Zo organiseren we ook de Dutch Design Awards. We stimuleren jonge designtalenten, we verbinden design met de samenleving, we inspireren het bedrijfsleven en we brengen verdieping. Het hele jaar door. We zijn actief in heel Nederland, in Europa en ver daarbuiten.