Robot Love

  • Initiatiefnemer: Stichting Niet Normaal
  • Datum toekenning: 04 oktober 2017
  • Financieringsvorm: Gift
  • Investering: €350.000
  • Totale begroting: €1.736.137
  • Locatie: Eindhoven
  • Link: www.robotlove.nl/

Wat is erger: robots die op mensen gaan lijken, of mensen die robots worden?

Het project ROBOT LOVE combineert bij uitstek high tech met high touch-waarden als zorg, liefde, empathie. Met deze aanvraag laat Robot Love een inhoudelijk aantrekkelijke propositie zien voor het Brabant van de verbinding tussen geavanceerde technologie en humane waarden. Kunst, design en technologie komen samen in een manifestatie die alles in het werk stelt om bezoekers de tinteling van ontmoetingen met niet-menselijke intelligenties te laten ervaren.

Nu robots steeds meer op mensen gaan lijken worden we wakker. Daar gaat het laatste restje dat ons mensen van andere dieren en dingen onderscheidt: het vermogen tot denken en zelfstandig beslissen. ROBOT LOVE speelt met angst en euforie maar blijft niet hangen bij de vraag wie er gaat ‘winnen’, de mens of de robot.  Bezoekers worden uitgenodigd voor een up close and personal contact met robots en A.I. . Hoe dichtbij kunnen we komen en hoever willen we gaan?

ROBOT LOVE Eindhoven 2018 vindt van 15 spetember tot en met 2 deceber plaats op diverse locaties in Eindhoven en in samenwerking met DDW, Baltan, Design Academy, Parktheater en het Van Abbemuseum. Daaraan vooraf vinden residenties, lezingen en workshops plaats, tijdens zijn het festival zijn cyborg catwalks, theatervoorstellingen, conferenties en een Frankenstein symposium gepland. Met een prelude tijdens WDE/DDW17: de ROBOT LOVE Ambassade in het V &D gebouw.

In 2019 gaat vervolgens de ROBOT LOVE Academy het land in. Met o.a. een practice based onderzoek bij de FNV en diverse bedrijven en zorginstellingen