BIJT Festival!

  • Locatie: Noordkade Veghel

De Noordkade in Veghel nodigt je uit voor BIJT!. Een verrassend nieuw en interactief Kunst over Voedsel festival dat zich vastbijt in het actuele thema over het wereldwijde voedselvraagstuk. Een festival dat volledig past binnen het industriele decor van de Noordkade in Veghel. Geniet van bijzondere beeldende kunst, live muziek, theater, film en dans, activiteiten die niet alleen al je zintuigen prikkelen, maar ook een directe relatie met voedsel hebben.

Onderscheidend, spraakmakend en spannend, maar ook leuk en toegankelijk voor iedereen, wie je ook bent of waar je ook woont, daar staat BIJT! voor. BIJT! is een initiatief van de samenwerkende partijen binnen de Cultuurfabriek op de Noordkade; De Compagnie, Cultuur Haven Veghel, Phoenix Cultuur en Theater aan de Noordkade, De Blauwe Kei. BIJT! wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant C, VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor deze eerste editie van BIJT! staat de ‘eter’, de consument centraal. Zo is er de bijzondere en interactieve theatervoorstelling ‘Slachtvisite’ door de gerenommeerde Peergroup. Het Vlaamse theatergezelschap Laika brengt de zinnenprikkelende voorstelling ‘LANDMAAL’, uit de trilogie ‘koken voor het einde van de wereld’. De Muzikale Moestuin komt met jong muzikaal talent uit de eigen regio. Bij ‘Aan tafel met Kiki van Eijk’ gaan cursisten, onder leiding van deze topdesigner aan de slag met het maken van gebruikskeramiek en tafeltextiel. Maar ook geweldige voedselfotografie van o.a. Louise te Poele en Klaus Pichler; van stillevens van rottend voedsel waarin voedselconsumptie tegenover hongersnood centraal staat. Verder speelt Jasper Udink ten Cate als ‘Creative Chef’ zijn ‘Kitchen Concerts’ vol kunst, proeven, infotainment en funky muziek.

MEER INFO & TICKETS >>