Cosmic Radio

  • Locatie: STRP Festival, Eindhoven

Wie luistert er nog naar de radio? Nou, blijkbaar iedereen. In 1964 ontdekten wetenschappers per ongeluk een mysterieus, constant geluid tijdens een studie over radiogolven. Deze straling kwam niet van de aarde, de zon of ons sterrenstelsel. Het bleek kosmische achtergrondstraling te zijn, de oudste elektromagnetische straling in het universum. En we luisteren er nog steeds, onbewust, naar.

Het multidisciplinaire team Shock Forest Group, onder leiding van initiatiefnemer en elektronische muziekproducent Nicolas Jaar, zal een diepgaand onderzoek uitvoeren naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van de radio. In de context van Philips, de stad Eindhoven en daarbuiten onderzoekt de groep radio als een middel voor collectief luisteren; als kosmisch geluid; als instrument van rebellie; als onzichtbare golven. De eerste fase van hun onderzoek zal worden gepresenteerd als een fysieke installatie.

Shock Forest Group zal hun voorlopige conclusies en aanvullende vragen presenteren op zondag 16 april. Gratis toegang met een Expo-ticket voor STRP festival.

Tijden, data en tickets >>>

Cosmic Radio wordt gepresenteerd door Unusual Suspects in samenwerking met Powered by TINC in samenwerking met STRP Festival, Van Abbemuseum, TAC, NULZES en Van Abbehuis.