(IM)POSSIBLE BODIES

© Redo Ait Chitt (hologram AR), (IM)POSSIBLE BODIES

(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve virtuele expo experience over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie. Een digitale ontdekkingsreis langs augmented realities met (ro)bots, 3D kunstwerken en custom made virtuele avatars die elkaar ontmoeten in een alomvattende, gedeelde zintuiglijke online-ervaring.

Bezoekers betreden het online festival via de laptop en een app, wekken kunstwerken tot leven, en zijn er zelfs onderdeel van.

Tot grote teleurstelling van de organisatie kan – door de nieuwe COVID-19 maatregelen die zijn aangekondigd – de tentoonstelling op locatie in ’s-Hertogenbosch niet fysiek plaatsvinden.

De gemeente geeft geen vergunningen af voor onze tentoonstellingsruimtes en we kunnen op deze termijn geen alternatief vinden om het artistieke niveau te garanderen dat wij als professionals aan zowel de deelnemende kunstenaars als het publiek verplicht zijn. Onze eerste verantwoordelijkheid is natuurlijk de kans dat iemand besmet raakt met COVID-19 te minimaliseren. Ten tweede om de hoogwaardige kwaliteit van de kunstwerken en het verhaal dat we hebben opgebouwd te waarborgen.

MAAR… omdat we al tijdens de eerste Corona-golf hierop hebben geanticipeerd, zijn we sindsdien met man en macht aan het werk gegaan aan een multidimensionale virtuele tentoonstelling waar we enorm trots op zijn!

Neem een kijkje op deze virtuele omgeving: www.impossiblebodies-experience.nl, met AR-kunstwerken die bezoekers thuis en op straat in ‘s-Hertogenbosch tot leven kunnen wekken. En niet te vergeten onze virtuele ‘hangout’ Cantina, waar je als cyborg anderen ontmoet en ervaringen deelt.

(IM)POSSIBLE BODIES opent officieel op 23 oktober online.

Bij deze nodigen we u van harte uit voor onze online opening op vrijdag 23 oktober, 20.00 – 21.30. Deze vindt plaats in het theater van onze virtuele omgeving www.impossiblebodies-experience.nl.

Vanaf 23 oktober hebben we elke dag online events – performances, talks, paneldiscussies in een veelzijdig contextprogramma DEEP DIVE en een vooruitstrevend muziekprogramma FUTURE SHOCK.