Pi Lab

Kunst- en designstudio Fillip Studios opent Pi Lab: een onderzoekslaboratorium waar kunstenaars en designers, wetenschappers en engineers vanaf op zoek gaan naar creatieve en innovatieve mogelijkheden van wis- en natuurkunde.

Roos Meerman en Tom Kortbeek werken hierbij samen met onderzoekers van TU/e Eindhoven en Fontys Hogeschool Engineering. Dit onderzoek zal de komende jaren leiden tot nieuwe verwonderende kunstwerken, diepere wetenschappelijke kennis en innovatieve toepassingen voor de maatschappij.

“We combineren kunst, wetenschap, techniek en het bedrijfsleven samen om tot een snellere en betere impact te komen op onze maatschappij”, aldus Tom Kortbeek (Fillip Studios). “Wij gaan verder dan een eenmalig project en willen een structuur bouwen waarbinnen deze disciplines elkaar blijven kunnen versterken.”

Bekijk Pi Lab tijdens DDW 2020

Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY
Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY


Over Pi Lab

In Pi Lab onderzoeken kunstenaars, wetenschappers en ingenieurs de nieuwe creatieve en innovatieve mogelijkheden binnen de wis- en natuurkunde. Vanaf 2020 starten deze groep op de Universiteitscampus in Eindhoven.

Onverwachte botsingsmomenten in het lab zorgen voor de meest interessante ontdekkingen. In het lab maken we deze ontmoetingen mogelijk. Het combineren van wetenschappelijke en technische drijfveren; kennis, precisie en voorspelbaarheid combineren we met artistiek denken gedreven door verwondering, schoonheid en het creëren van nieuwe ervaringen.

Pi Lab is een samenwerking van Fillip Studios, TU Eindhoven en Fontys Engineering. Dit onderzoek zal de komende jaren leiden tot nieuwe verwonderende kunstwerken, diepere wetenschappelijke kennis en innovatieve toepassingen om onze wereld beter en fijner te maken.