Popmonument

  • Locatie: Bergen op Zoom
  • Bijzonderheden: Voor meer informatie kijk op www.popmonument.nl

PopMonument samengevat in één zin: bijzondere artiesten op bijzondere (erfgoed)locaties in Bergen op Zoom. Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg dat het publiek van z’n sokken blaast. PopMonument combineert bekende namen met local heroes. PopMonument voor dit jaar: zaterdag 10 september.
Al jaren wordt in het tweede weekend van september Kunsten in de Monumenten gehouden. Tot 2013 deed ook de landelijke Popronde in september Bergen op Zoom aan. In 2014 werden deze twee mooie evenementen voor het eerst gecombineerd tot PopMonument!

PopMonument verrast op een innovatieve manier met haar programma en de locaties: de historische plekken en monumenten in Bergen op Zoom met het bijbehorende verhaal én de line-up van bekende artiesten afgewisseld met onbekendere (lokale) acts. Dit wordt gecombineerd met niet voor de hand liggende kunstvormen op en rond de locaties, wat een bezoek aan PopMonument spannend en verrassend maakt. PopMonument is met andere woorden een muzikale en historische ontdekkingstocht!