REMINITION SWANLAKE – WE BRING COLOUR IN THE BLACK AND WHITE

  • Locatie: Staatstheater Kassel (DE)

Traditie ontmoet experiment. Onder de titel Reminition Swanlake creëert United Cowboys nieuwe beelden en impressies vanuit de herinnering aan het vermaarde Zwanenmeer ballet,  als een echo. Elementen worden in deze tijd geplaatst; de individuele kwaliteiten van de dansers, gehighlight. We brengen kleur in het zwart/wit, we brengen licht in deze veranderende tijden.

Verandering, uitdaging, risico, dialoog
United Cowboys creëert dit nieuwe werk op uitnodiging van de nieuwe directeur dans van het Staatstheater Kassel (DE) – Thorsten Teubl. Maarten van der Put en Pauline Roelants zetten hun tanden in het Zwanenmeer. Ze doen dat met het kersverse ensemble; dansers met klassiek ballet als basis en ervaring in contemporary techniek. Een divers, energiek en enthousiast gezelschap. United Cowboys heeft de beschikking over alle faciliteiten in het prestigieuze theater; Het Zwanenmeer in een concept waarin dans en performance gecombineerd worden met grootbeeld videoprojecties en een veld vol veren; leidmotieven die worden gefloten, de contrabas die het einde uitstelt, daaronder lagen van live sounds.

Speeldata
In ieder geval op onderstaande data, de meest actuele data verschijnen op de agenda van Staatstheater via onderstaande link.

  • 26 en 29 december 2021
  • 16, 22 en 30 januari 2022
  • 4 en 12 februari 2022
  • 29 maart 2022

concept, beeld, regie / choreografie, video ontwerp: United Cowboys – Maarten van der Put en Pauline Roelants

live sound scapes: Pauline Roelants

scènebeeld: Sibylle Pfeifer

licht: Oskar Bosman

video editing en mapping: Oscar van der Put

artistieke assistentie: Florencia Martina

rehearsal director: Wencke Kriemer de Matos

dramaturgie: Silke Meier

kostuums: Magali Gerberon

assistent kostuums: Kathi Fitz

props: Ariella Karatolou

dansers: Emily Paige Anderson, Hyenwoo Bae, Anna Gorokhova, Ieva Navickaitė, Vincenzo Minervini, Safet Mistele , Sophie Borney, Beatrice Ieni, Astrid Ottoson, Felicia Nilsson