TV-première Het verdriet van Oeteldonk

  • Tijd: 20.04
  • Locatie: Omroep Brabant & NPO 2
  • Voor wie: Voor iedereen die een stukje carnaval alsnog voor eventjes in huis wil halen tijdens deze dagen!
  • Bijzonderheden: De film over het carnavalsverdriet in Oeteldonk is een voorproefje van de lange documentaire 'Het verdriet van carnaval'.
Het verdriet van Oeteldonk - Jan Banning

Het Oeteldonkse carnaval van 2021 belooft anders te worden dan voorheen. Enkel halflege straten, halfvolle glazen en prachtige verhalen…

In de korte documentaire ‘Het verdriet van Oeteldonk’ zoekt Frank van Osch naar de ziel van dit Feest der Zotten en naar het verdriet om het carnaval wat niet door kan gaan. Wat missen doorgewinterde Oeteldonkse carnavalsvierders eigenlijk? En in hoeverre weerspiegelt carnaval in hun dagelijkse leven?

Uitzendtijden
Het verdriet van Oeteldonk wordt uitgezonden op regionale en landelijke televisie. Omroep Brabant zendt hem aanstaande zondag 14 februari uit om 20.04 uur en maandag 15 februari om 17.05 uur.

Omroep MAX zendt de documentaire aanstaande maandag 15 februari uit op NPO 2 om 18.20 uur. Breng de carnaval alsnog voor eventjes in huis tijdens deze dagen!

Voorproefje Het verdriet van carnaval
De film over het carnavalsverdriet in Oeteldonk is een voorproefje van de lange documentaire ‘Het verdriet van carnaval’. In aanloop naar carnaval 2022 zal deze documentaire in première gaan. Naast carnavaleske Bosschenaren zie je daarin tevens fanatieke carnavalsvierders in Groenlo (Gelderland) en Tegelen (Limburg) die het carnaval van 2021 moeten missen. Deze film zal vertoond worden onder live begeleiding van harmonieorkesten. Stay tuned voor updates over dit project!

Meer over ‘Het verdriet van carnaval’.