WOLK

  • Locatie: Den Bosch
  • Bijzonderheden: Voor meer informatie kijk op www.projectwolk.nl

Kunstinstallatie WOLK, een theatrale tocht van wat je bent naar wie je bent

Midden in de stad bouwen stadskunstenaar Lucas De Man en ontwerper Pascal Leboucq een nieuwe kunstinstallatie. Een toren van 20 meter hoog met daarin een wonderlijke theatrale queeste door een gangenstelsel. De tocht komt uit op het dak van een gebouw waar een uitzicht is over de hele stad.

Kunstinstallatie WOLK
Lucas en Pascal hebben zich voor WOLK laten inspireren door het boek ‘de Toverberg’ van Thomas Mann en hebben de tocht in WOLK opgebouwd volgens de principes van de Socratische leer. Kunstinstallatie WOLK neemt mensen mee op reis naar zichzelf, naar nieuwe inzichten, dromen of visies op ons mens-zijn in de verwarrende transitietijd waarin we nu leven. In WOLK maakt de bezoeker een tijdreis naar de ziel.
In onze razende wereld die op een collectieve burn-out afstevent is WOLK een plek die rust en ruimte aan de ziel geeft. In de smalle gangen van deze individuele tocht ontdek je een poëtische wereld van muziek en beelden. Onderweg stelt WOLK vragen waarvan je dacht dat je het antwoord wist en krijg je wat we vandaag het meest missen: tijd.
WOLK geeft ademruimte, ruimte aan de verdrukte zoektocht in elke mens. Hoe verder je door WOLK loopt, hoe dichter je bij jezelf komt. Ga op zoek in WOLK en vind wat je niet wist dat je zocht.

Kaartverkoop gestart
Toegangskaarten voor kunstinstallatie WOLK zijn online te reserveren en zijn € 12,50 per stuk. Van 4 augustus tot en met 4 september 2016 is kunstinstallatie WOLK te bezoeken aan de Parallelweg 64 in ‘s-Hertogenbosch. Daarna reist dit urban action project – net zoals OOG Den Bosch – af naar andere steden.
Kaarten zijn enkel te reserveren wanneer er ook minimaal één kaart voor een ander wordt gekocht. Het geven van WOLK als cadeau aan een ander maakt onderdeel uit van het nieuwe stadsproject WOLK.

Stadsproject WOLK
Lucas De Man wil met zijn nieuwe stadsproject WOLK verder gaan waar hij met OOG Den Bosch is gebleven: sociaal-maatschappelijke verbindingen in de stad Den Bosch leggen. Daarom heeft hij deze crowdsource website (pilot) ontwikkeld: projectWOLK.nl
Meer informatie over het nieuwe stadsproject >>

Praktisch
De tocht door kunstinstallatie WOLK duurt ongeveer 45 minuten, is een individuele ervaring en is geschikt voor bezoekers vanaf 14 jaar.
WOLK is helaas niet toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn.
Bezoekers reserveren in het online kaartsysteem een kaartje voor een specifiek tijdsslot en worden voor aanvang van de ervaring in de wachtruimte van de installatie door hosts opgevangen.