Architect en ondernemer Bert Dirrix nieuwe voorzitter Adviescommissie Brabant C

Per 1 februari 2018 treedt Bert Dirrix (1954) aan als voorzitter van de Adviescommissie Brabant C. 

Dirrix is architect en partner bij diederendirrix architectuur en stedenbouw met vestigingen in Eindhoven en Rotterdam.  Met zijn bureau realiseerde hij diverse bijzondere projecten in heel Nederland als de herbestemming van De Ploeg in Bergeijk, de nieuwbouw van jongerencentrum Dynamo in Eindhoven en de renovatie van het Scheikundegebouw op de TUE-campus tot faculteit Bouwkunde.

Bert studeerde aan de Faculteit Bouwkunde Technische Universiteit Eindhoven. In 1990 won hij de Prix de Rome. Bert doceerde onder andere aan de Design Academy in Eindhoven, diverse Academies van Bouwkunst en was hoogleraar aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Van 2015 tot en met 2017 was hij Spoorbouwmeester. Eind 2015 werd hij verkozen tot Architect van het Jaar 2015.

Bert Dirrix: ‘’Ik vermoed dat culturele vernieuwing een optimistische samenleving  voortbrengt en andersom. Prachtig als Brabant C die uitdagende betrekking kan faciliteren met ambitieuze en inspirerende projecten. Ikzelf ben erg geïnteresseerd in projecten die de publieke toegankelijkheid en betrokkenheid vergroten. ‘’

Frans van Dooremalen, directeur-bestuurder Brabant C: ‘’Met Bert krijgt de Adviescommissie van Brabant C een voorzitter met een warm hart voor cultuur, design en ondernemen. Een mooie combinatie die perfect past bij de opdracht en ambities van het fonds. ‘’

In de periode augustus 2017-februari 2018 was adviescommissielid Jorn Konijn actief als interim-voorzitter van de Adviescommissie. Per 1 februari is hij plaatsvervangend voorzitter van de Adviescommissie Brabant C.