Bezoek aan Theaterfestival Boulevard

Met de zon boven ons hoofd ontvingen we onze adviescommissieleden en voorzitter van de Raad van Toezicht, Bert van der Els. We waren te gast op Theaterfestival Boulevard 2015, één van de eerste projecten waar Brabant C in investeert. Het festivalplein aan de Parade is de bruisende setting waar we onze ambassadeurs van het eerste uur ontvingen voor een middag en avond vol theater en verwondering.

Op het programma staat als eerste de theatrale wandeling Remote ‘s-Hertogenbosch van internationaal gezelschap Rimini Protokoll. Met de bus werden we naar het vertrekpunt gebracht in de buurt van het Jeroen Bosch ziekenhuis. Vanaf daar staat ons (en een groep anderen) een 2 uur durend spektakel te wachten. De stem die door onze koptelefoon klonk noemde ons een horde en liet ons allerlei ongebruikelijke opdrachten uitvoeren.  We stonden te dansen voor het gemeentehuis, trokken al zingend door de binnenstad, keken stoïcijns naar mensen op het terras en nog veel meer rariteiten die je als individu nooit zou doen. De reacties waren lovend: ofschoon het thema de eindigheid van ons leven betrof, was het een erg vermakelijke tocht die je anders naar een stad liet kijken.

Na de stevige wandeling genoten we van een rustmoment in de vorm van een hapje en een drankje op het festivalplein waar Viktorien van Hulst, directeur van de Boulevard, ons verwelkomde en meenam in de transformatie die het festival mede dankzij onze investering zal gaan doormaken.

Vervolgens weer in de bus, dit keer richting sporthal de Maaspoort om de voorstelling ‘Het land Nod’ te bekijken van het Vlaams gezelschap FC Bergman. De complete Rubenszaal was op locatie nagebouwd, je waande je in het Antwerpse Museum voor de Schone Kunsten. FC Bergman nam ons mee in een hilarische mix van verstilde poëzie, kolderieke slapstick, filmische beelden en hun typische anarchistische theatertaal. Onmogelijk na te vertellen.

We kijken terug op een geslaagde dag.

Tot slot: Frans van Dooremalen werd geïnterviewd voor de dagkrant van het festival. Lees het hier: http://issuu.com/festivalboulevard/docs/dagkrant_do13_web