De Adviescommissie van Brabant C versterkt met acht nieuwe leden

De Adviescommissie van Brabant C bestaat uit een pool van adviseurs die het bestuur van het fonds adviseert bij het nemen van besluiten over aanvragen. Uit deze pool wordt per aanvraag telkens de meest passende sub-adviescommissie samengesteld die de daadwerkelijke beoordeling doet. De Adviescommissie is aangevuld met experts die deskundig zijn op gebied van financiën, urban culture, popmuziek, design en nieuwe media.

Design
Jeroen Junte – freelance journalist/schrijver/curator/moderator/researcher met een focus op design en architectuur. Hij is vaste medewerker bij de Volkskrant, Elle Decoration en Architectuur NL en publiceert regelmatig in internationals magazines als Frame and DAMN. Naast schrijven cureert Jeroen ook tentoonstellingen en organiseert hij een serie ‘live magazines’ over design, technologie en andere thema’s uit de creatieve industrie.

Tet Reuver – voormalig Hoofd Externe Betrekkingen en Commerciële Zaken – initiator van designprojecten – lid van het managementteam – bij de Design Academy Eindhoven, Hoofd Jury van de Dutch Design Awards, diverse bestuursfuncties waaronder Raad van Toezicht van het Louis Kalff Instituut, het ErasmusFestival Brabant en De Verkadefabriek en eigenaar van ontwerpstudio Tet Reuver Design+Management en S.P.A. (Sensorial Projects Associates) bv. 

Urban Culture
Bart van Velzen – kwartiermaker van Dukebox en betrokken bij diverse events en educatieprojecten gericht op hiphop en urban. Bart is eerder werkzaam geweest als programmeur en organisator bij onder andere Poppodium Willem Twee en Bevrijdingsfestival Brabant. Hij geeft met regelmaat workshops of advies op het gebied van urban, ondernemerschap, talentontwikkeling, jongerencultuur- en participatie.

Peter van der Aalst – opleidingsmanager van NHTV Academy for Leisure en als (marketing)adviseur betrokken bij initiatieven in urban, dance en leisure. Peter was voorheen werkzaam als marketingmanager bij de Effenaar en als innovatiemanager bij Vrijetijdshuis Brabant in het hart van de Brabantse creatieve industrie. Daarnaast was hij actief als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Jeugdcultuurfonds Breda en Electron/Witte Rook.

Nieuwe media
Petra Heck – freelance curator gespecialiseerd in videokunst en digitale cultuur onder andere bij festival TodaysArt en coöperatie TAAK. Petra werkt met hedendaagse (media)kunst, performances en (online) publieke ruimte. Ze specialiseerde zich in video, internet en andere vluchtige kunstvormen. Haar interesse ligt specifiek bij de consequenties van technologische en andere urgente maatschappelijke ontwikkelingen voor de hedendaagse kunst en het artistieke proces, in welk medium dan ook uitgedrukt.

Popmuziek
Martijn Mulder – Promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam binnen het project Staging Popular Music. Daarnaast is hij hoofddocent Leisure verbonden aan kenniscentrum Creating 010 – Hogeschool Rotterdam en Willem de Kooning Academie Rotterdam waar hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en uitvoer van onderzoek en onderwijs op het gebied van leisure, cultuur en creatieve producties. Martijn is ook betrokken bij stichting Rotterdam Festivals, jurylid van de Nationale Evenementenprijzen en auteur van het boek Leisure!.

Financiën
Robbert van der Stelt – programmamanager financieringsketen/ business developer bij Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. In zijn functie is hij onder andere betrokken bij de valorisatieprogramma’s en het ontwikkelen van financierbare businesscases voor start-ups en individuele bedrijven. Daarvoor was Robbert werkzaam in verschillende (leidinggevende) functies bij de Rabobank.

Jeroen Willems – Managing Partner van White Forest Strategic Finance, hij adviseert directies, commissarissen en aandeelhouders van middelgrote en grote bedrijven en instellingen ten aanzien van hun financieringsstrategie. Jeroen is bijna 20 jaar actief in de financieringswereld. Voor de oprichting van White Forest was hij in dienst van ING Gro​ep en vervolgens als directielid van een middelgroot financierings- en treasuryadviesbureau.

Wil je de Adviescommissie aan het werk zien?
Initiatiefnemers van projecten die een financieringsaanvraag hebben ingediend pitchen de aanvraag voor de Adviescommissie. Deze pitches zijn openbaar voor geïnteresseerd publiek. Houd de agenda op onze website in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief als je een pitch wilt bijwonen. Benieuwd naar de totale lijst van Adviescommissieleden? Deze bekijk je hier: Adviescommissie Brabant C per april 2018