Door de ogen van Vincent

Joy @ Becoming Vincent

De film ‘Becoming Vincent’ uit initiatief van Van Gogh Brabant is zojuist in besloten kring in première gegaan. De korte speelfilm van bijna 15 minuten die vanaf 2022 in de vernieuwde Van Gogh Heritage Centres te zien zal zijn toont een geheel nieuwe kijk op van Gogh’s werk. Brabant C’s Joy en Frans hebben het, samen met ruim 300 anderen (ook vanuit het buitenland), als een van de eersten mogen aanschouwen.

Na het gezamenlijk bekijken van deze langverwachte film heeft Joy zijn korte review mogen geven en schoof hij virtueel aan tafel bij de drie Brabanders Jeroen Veldkamp (regisseur en producent Becoming Vincent), Frank van den Eijnden (directeur Van Gogh Brabant) en Conald Maas (presentator). Om niet te veel te onthullen: ‘’Ik ben erg onder de indruk. Deze technisch goed vormgegeven, innovatieve film toont een perspectief dat je normaal nooit ziet. Je wordt meegenomen in de beleveniswereld van Vincent zoals je dat nooit eerder meegemaakt hebt’. Aldus Joy. ‘De film laat zien dat Brabant altijd in Van Gogh’s hoofd is gebleven, ondanks dat de kunstenaar het prachtige zuiden verliet. Hij kleurde buiten de lijntjes in een tijd dat niemand dat deed, of durfde. Wat hij zag was niet de realiteit, hij maakte er een nieuwe realiteit van op een revolutionaire manier.’

Helaas enkel dit tipje van de Van Gogh sluier. Nog even geduld, Becoming Vincent is vanaf 2022 voor publiek te zien als onderdeel van de Van Gogh Heritage Centres in Etten Leur, Nuenen en Zundert die nu flink onder handen worden genomen. Kun je toch niet zo lang wachten? Bekijk dan hieronder de trailer.

Brabant C is medefinancier van de Van Gogh Heritage Centres, waar de film Becoming Vincent een onderdeel van is.