Gezonde bedrijfsvoering in de culturele sector: bkkc connects

Creatief ondernemen is wordt een steeds belangrijker thema in de cultuur sector. Bkkc organiseert iedere derde donderdag van de maand een kennisbijeenkomst in de vorm van een lezing, sessie of werkconferentie. Op 23 juni 2016 is het thema: gezonde bedrijfsvoering in de culturele sector. Deze bijeenkomst staat in het teken van wat ondernemerschap en een goede bedrijfsvoering kan betekenen voor de kunst- en cultuursector, wat de kansen en de obstakels zijn.

Op deze bijeenkomst zullen verschillende sprekers aan bod komen om hun visie op cultureel ondernemerschap te geven:

Arjan van den Born is professor aan de Universiteit van Tilburg en gespecialiseerd in creatief ondernemen. Zijn vraagstukken gaan vooral over succesvol ondernemerschap, de creatieve industrie en nieuwe verdienmodellen. Tijdens bkkc connects heeft hij een inleiding geven op het belang van ondernemerschap binnen de culturele sector.

Mirjam Hament (werkzaam bij BOM) is van grote hulp geweest als business development adviseur bij Brabant C. Haar expertise betreft de business ontwikkeling en organisatie development. Mirjam Hament ziet zowel de behoefte van de markt als het creatief potentieel van een organisatie. Bij de bkkc connects zal er besproken worden hoe de cultuursector creatief kan inspelen op de behoefte van de markt.

Jan Baanstra is zakelijk leider van De Stilte, dansgezelschap uit Breda dat zich richt op de jeugd. Voor Brabant C een bekende naam vanwege hun partnerschap met het project ‘Stiltefestival. Jan Baanstra geeft praktijkvoorbeelden van hoe goed ondernemerschap kan bijdragen tot een succesvolle organisatie.

Donderdag 23 juni 2016 | 10.00 – 12.30 uur | bkkc | deelname is gratis, meld je aan!