Hoe ziet voor jou Brabant eruit in 2030?

In Brabant is veel te doen en te beleven. Dat willen we natuurlijk graag zo houden. Om een nieuw beleid te kunnen ontwikkelen dat start vanuit de samenleving, bewoners en hun behoeften is de Provincie Noord-Brabant benieuwd wat iedereen die in Brabant woont en werkt belangrijk vindt. Om daarover het gesprek met elkaar aan te gaan is het online platform levendigbrabant2030.nl gelanceerd. Geef daar jouw kijk op cultuur, en help de provincie een compleet beeld te vormen over Brabant.


Praat mee over nieuw beleid
Alle Brabanders kunnen meedoen en meepraten over de toekomst van Brabant. Heb je ideeën, adviezen of een mening over cultuur in onze provincie? Via het online platform www.levendigbrabant2030.nl kun je een bijdrage toevoegen. Dit kan een tekstbestand zijn, maar ook een foto, video, tekening, of gedicht. Het is ook mogelijk om te reageren op een aantal stellingen over vrijetijdsbesteding.

 

Mét en voor de Brabander
Gedeputeerde Stijn Smeulders van Cultuur, Sport, Vrije tijd en Erfgoed vertelde hierover in MEST: “Met belanghebbenden uit de verschillende sectoren gaan we kijken: hé, wat is nou belangrijk voor de Brabander? Wat hebben we al op het gebied van onder andere cultuur en hoe kunnen we vernieuwen? We vinden het belangrijk dat de cultuursector daar nadrukkelijk haar stem in laat horen. Daarom roep ik iedereen die dit leest op: meld je aan en denk mee. Samen bepalen we de toekomst, en zorgen we dat cultuur net zo’n prominente plek blijft innemen als dat het altijd heeft gedaan. Mét en voor de Brabander.”

Beleid 2030


Nieuw beleid
De provincie werkt toe naar een beleid dat start vanuit de samenleving, bewoners en hun behoeften. Vanaf oktober is de provincie gestart met het ophalen van input bij de inwoners van Brabant. Dit gebeurt in allerlei vormen, waaronder ook via het platform. Daarnaast gaat de provincie in gesprek met onder meer gemeenten, het bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties. De input wordt gebruikt om bouwstenen voor het nieuwe beleidskader vast te stellen.


Meer informatie over het platform >>