Leerling:Meester op Mestmag.nl

Zonder twijfel, geen wijsheid. Meesterschap is niet zo zeer een einddoel, eerder een continu proces. Waarin je door te blijven leren, ontdekken en verwonderen, iedere dag iets nieuws kan leren. Van andere sectoren, van jonge en ervaren collega’s, van meesters én leerlingen. Deze maand staan we jou bij in jouw reis naar meesterschap, want mestmag.nl staat de hele maand in het teken van het thema ‘Leerling&Meester’.

 

In november lees je over…

Deze maand lees je een column van René Bosma, Directeur AKV|St. Joost, waarin René zijn licht laat schijnen op het thema ‘Leerling&Meester’. We dompelen ons onder in de wereld van schuttersgilden. Terwijl het lijkt alsof zij met het verleden bezig zijn, zijn schuttersgilden juist sterke verbindende factoren in hedendaagse gemeenschappen. We leren van generaties. Want jong leert niet alleen van ervaren, ervaren leert ook van jong. We ontsluiten hoe generaties leren en op welke wijze generaties van elkaar kunnen leren. Hoe deelnemers aan het Leiderschap in Cultuur leerprogramma kijken naar leiderschap anno 2017. Vraagt deze tijd om een nieuwe vorm van leiderschap? En hoe gaan zijn dat in de praktijk brengen? We zetten de blik van vmbo-leerlingen centraal. We pluizen uit hoe zij naar de leerkracht kijken, wat ze van de leerkracht leren en wat ze hopeloos ouderwets vinden. Ontrafelen we de geheimen van vijf succesvolle creatieve ondernemers en delen we de vijf belangrijkste lessen hierin. Delen we de eerste aflevering van TON Talk. Trends, ontwikkeling en nieuws, in beeld en geluid. Tot slot staan Rubrieken als de Instafette, Nieuwe Gezichten en de winactie natuurlijk ook compleet in het teken van het thema #leerlingenmeester

Volg Mestmag.nl

Mestmag.nl is dé community voor cultuur in Noord-Brabant. Op Mestmag.nl lees je wekelijks over werken in de kunst- en cultuursector, maar ook Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram wil je niet missen. Wil je iedere maand de aftrap van het nieuwe thema meemaken? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Mestmag.nl is een initiatief van Kunstbalie, Erfgoed Brabant, bkkc, Brabant C en Cubiss.