LinC Brabant

Linc Brabant

LinC Brabant is een programma voor professionals in de culturele sector binnen de provincie Brabant die willen groeien in hun zakelijk leiderschap. Het is een spin-off van het landelijke programma en richt zich op talentvolle, innovatieve zakelijk leiders.

Tijdens het programma van één jaar werken we intensief aan diverse thema’s: persoonlijk leiderschap als zakelijk leider, waardecreatie en impact, innovatie en verandering, financiën en business planning, partnerschappen en public affairs; waarbij we de verbinding maken van het culturele veld naar de samenleving in al haar facetten.

Het programma is ervarings- en actiegericht. Gastdocenten en ervaringsdeskundigen reiken je stof aan waarmee je als deelnemer zelf en in teams praktisch aan de slag gaat. Je wordt uitgedaagd om kritisch naar jezelf en je eigen beroepspraktijk te kijken, maar ook het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere deelnemers is van groot belang.

LinC staat voor het opdoen van de nieuwste inzichten, reflectie, kennisdeling en inspiratie. Met onze programma’s creëren we netwerken. Deelnemers worden aangesloten op het landelijk netwerk van LinC professionals en vormen zelf ook een regionaal kennisnetwerk. Samen werken we aan nieuwe verbindingen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector.

Gezien het interactieve karakter van het traject kunnen maximaal 20 deelnemers deelnemen. Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

Labs: tijdens acht Labs van twee dagen ontvang je kennis over actuele thema’s en vraagstukken die van invloed zijn op de zakelijke kant van het culturele veld. De Labs zijn interactief van aard en zijn een combinatie van inhoud, inspiratie, kennis en vaardigheden. Onderwerpen van de Labs zijn onder andere persoonlijk leiderschap als zakelijk leider, nieuwe business- en financieringsmodellen, partnerschappen en public affairs, innovatie, marketing en publieksontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling: je werkt tijdens LinC Brabant aan je persoonlijke effectiviteit en leervragen door middel van begeleide intervisie bijeenkomsten.

Interventures: in teams ga je samenwerken aan complexe vraagstukken uit het Brabantse culturele veld in opdracht van externe partijen.

Brabantse LinC alumni uit eerdere edities worden betrokken bij het programma als klankbord en aandrager van de zogenaamde Interventure-opdrachten.

Zij-instroom

Kom jij van buiten de culturele sector en zou jij graag een carrière switch naar het culturele veld maken? Neem jij een berg aan ervaring mee als leider in een andere branche? Er zijn enkele plekken vrij voor zij-instromers.

Voor wie?

Je hebt minimaal vier jaar relevante werkervaring en je wilt je skills op het gebied van zakelijk leiderschap ontwikkelen. Je werkt in de culturele sector binnen de provincie Brabant of wil graag een carrièreswitch maken naar het culturele veld. Je hebt de ambitie en potentie om de sector te veranderen en vernieuwen door er actief aan bij te dragen. Je hebt een HBO of universitaire opleiding gedaan of hebt een vergelijkbaar denk- en werkniveau.

Ervaring en motivatie

Als deelnemer aan LinC Brabant:

    • Heb je een brandende motivatie om het leerprogramma te willen volgen;
    • Sta je open voor en ben je bereid om te leren, om standpunten, meningen en andere mentale modellen ter discussie te stellen, je handelingsrepertoire uit te breiden en ben je bereid om nieuwe werk- en denkwijzen uit te proberen;
    • Wil je in je eigen ontwikkeling en die van de culturele en creatieve sector investeren en ben je hiervoor bereid om genereus om te gaan met je netwerk en diensten;
    • Beschik je over de creativiteit en het innovatieve vermogen om buiten de grenzen van je eigen werkcontext en vraagstukken te kijken;
    • Heb je voldoende tijd om het programma te volgen (reken op ongeveer één dag per week) en ben je aanwezig bij de verplichte bijeenkomsten.

Samenwerking

De uitvoering van het programma is in handen van de Universiteit Utrecht (USBO) in samenwerking met Breda University of Applied SciensesTilburg UniversityBrabant C en Kunstloc Brabant.

Certificaat

Bij een succesvolle afronding van het programma ontvang je een certificaat van de Universiteit Utrecht als bewijs van deelname.

Aanmelden

LinC Brabant bestaat uit maximaal 20 deelnemers. Bij de selectie van de groep streven we naar een zo divers mogelijke samenstelling.

Interesse? Aanmelden kan tot 22 maart 2021 via deze link. 

Vragen?

Heb je nog vragen over je aanmelding of andere zaken? Kijk voor aanvullende informatie op de website van Universiteit Utrecht of neem vrijblijvend contact met ze op via LinC@uu.nl of bel naar 030-2538971 (departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap – USBO). Zij helpen je graag.