Maak kennis met: Coördinator Communicatie & Events (a.i.) Anke van Vijfeijken

Van mei tot en met oktober vult Anke van Vijfeijken het zwangerschapsverlof van Milou Vogels in als Coördinator Communicatie & Events. Ze houdt zich de komende maanden vooral bezig met het verder opzetten en implementeren van de marketingcommunicatiestrategie, het uitzetten van communicatieacties en het organiseren van events en pitches. Dat doet ze samen met Renée Blommaert.

Een goede match
Anke over haar kennismaking en achtergrond: “Bij de eerste kennismaking met Victoria en Milou dacht ik al: dit is een match made in heaven. Niet alleen omdat we direct een fijne klik hadden, maar juist ook door de transitie waarin Brabant C zich bevindt naar een publiek-privaatfonds dat diepgaande en impactvolle samenwerkingen wil aangaan met onder andere private partijen. Ik heb eerst een marketingopleiding gedaan en daarna mijn Master of Arts behaald op de UVA. Na 12 jaar als marketeer en (theater)programmeur bij Theater aan de Parade, heb ik de overstap gemaakt naar Zandbeek, een gerenommeerd marketingcommunicatiebureau. Daar heb ik me 5 jaar lang kunnen ontwikkelen als merk- en contentstrateeg en tal van mooie bedrijven mogen adviseren: van propositieontwikkeling en campagnes voor grote corporates en communicatietrajecten bij overheidsinstanties tot merkstrategische vraagstukken voor mkb-bedrijven. Inmiddels werk ik als freelance marketingcommunicatiespecialist binnen en buiten de culturele sector. In deze interimfunctie bij Brabant C kan ik mijn achtergrond en netwerk in de culturele sector én kennis van allerlei andere typen bedrijven en organisaties maximaal inzetten en benutten.” 

Verbinding maken door creatieve en impactvolle communicatie
“Op het gebied van communicatie en events staat de verdere implementatie van de rebranding op het programma. De nieuwe visuele stijl doet naar mijn mening recht aan waar Brabant C nu staat en naartoe wil: krachtig, eigentijds en het perspectief naar buiten. Daarnaast ga ik de komende maanden verder handen en voeten geven aan de merk- en contentstrategie. Hiermee wordt het eigen verhaal nóg scherper en leggen we met creatieve en impactvolle communicatie de verbinding met de verschillende bestaande en nieuwe doelgroepen.” 

Bijdragen aan cultuur in Brabant
Wat Anke het allermooiste vindt aan onderdeel zijn van Brabant C? “Dat is voor mij heel simpel: weer deel uitmaken en bijdragen aan cultuur in Brabant. Ook in de jaren dat ik niet in de culturele sector werkzaam was bezocht ik graag voorstellingen, festivals en exposities. Maar ik merk nu al dat mijn cultuurhart weer overloopt en ik enorm veel energie krijg van alle mooie projecten waar ik bij Brabant C dagelijks mee te maken heb.” 

Anke is inmiddels bij ons gestart. Je kunt haar bereiken via avanvijfeijken@brabantc.nl.