Mee naar niemandsland

Dat Igor Sekulovic niet stil kan zitten en ruimte neemt om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten, is inmiddels wel gebleken. De agenda van This is LOVSKI werd in 2019 steeds voller en de boekingen voor onder andere Lowlands stroomden binnen. In 2020 gooide corona bij veel artiesten roet in het eten maar niet bij Igor: de lege agenda maakte (denk)ruimte voor iets nieuws. Een andere aanpak voor hem én voor This is LOVSKI.

Midden in het voormalig industriële deel van Eindhoven Strijp-S, nu een plek waar allerlei talent samenkomt, bevindt zich de studio van Igor. Sinds zijn projectaanvraag bij Brabant C is er veel gebeurd in deze studio. Deze is niet alleen de broedplaats van zijn eigen sound Bosnian Tropical Electro, maar ook van het verenigen van culturen. Kortgeleden kwam ‘Living on a Bubble’ samen met soca-artiest Wetty Beatz uit. “Eigenlijk een super gekke combi”, vertelt hij. Toch liegen de cijfers er niet om: het lied bemachtigde al snel een plek in de New Music Friday playlist. Deze ‘culture clash’ muziek maken, zoals hij het noemt, zet hij ook de rest van de tijd door. Zo komt er nog een samenwerking met Kaleta aan. Kaleta scoorde deze zomer een mega hit met ‘Wake Up!’. Verschillende mensen, culturen en muziek verbinden is dan ook wat Igor het liefst doet.

Het verbinden doet hij op allerlei manieren maar het liefst in het internationaal groeiende Eindhoven. “Veel muzikanten gaan weg uit Eindhoven, terwijl het veel meer is dan de Brabantse stad met de zachte G.” vertelt hij. Zijn EP die binnenkort uitkomt, Party in Nomansland, gaat over het verbinden. “De EP creëert een niemandsland. Hier is geen maatschappij, zijn er geen regels en niemand vindt iets.” legt hij uit. Inmiddels heeft Party in Nomansland een extra leven gekregen in de vorm van een beleving tijdens een clubnacht. “Voor iedereen die voelt dat-ie zich in het dagelijkse leven moet aanpassen, gewoon even lekker loslaten en dansen met elkaar.” vertelt Igor.

De eerste editie bij de Effenaar was een groot succes, vooral door de authentieke This is LOVSKI-touch die het event had. Van goulash pizza tot speciaal voor het event gemaakt muziek waardoor het een jamsessie leek. Binnen de grote internationale community in Eindhoven sloeg het aan, een vaak nog onzichtbare groep. ” Via deze weg hoop ik met This is LOVSKI de eerste community van internationals te maken in regio Eindhoven waar mensen connecten en samen feesten.” Vertelt hij. Zo wordt This is LOVSKI een schakel in het belangrijke proces om internationals met Eindhoven en elkaar te verbinden. De tweede editie staat ook al op de planning: 15 oktober in Effenaar.

Op de vraag wat toekomst zal brengen geeft hij snel antwoord. “Er komen veel releases aan en we gaan door Nederland touren. Berlijn en de Balkan zijn we ook mee bezig,” vertelt hij.  Op dit moment is het wachten op het momentum voor This is LOVSKI. Zijn belevingsconcept gaat hier sterk aan bijdragen. “Tot en met 2024 gaan we groeien. Party in Nomansland hoop ik volgend jaar in een grotere zaal met 1500 man te organiseren, samen met de Effenaar. Dat zou crazy zijn.” vertelt hij glimlachend. Eind 2024 wil hij met dit concept een area op Strijp-S maken voor het nieuwe festival ‘Hit The City’.

Zijn voorliefde voor technologie komt ook nog voorbij. In de nabije toekomst wil hij mensen laten samenkomen via technologie. “Weg uit je eigen belevingswereld en mensen samenbrengen tijdens een AR/VR feest. Dat zou toch te gek zijn!” zegt hij lachend. “Dat zit echt nog in mijn hoofd maar is wel een mogelijkheid door onze samenwerking met ASML. Maar dat is voor later,” vertelt hij. Voor nu gaat THIS is LOVSKI op clubtour in Nederland. Ze gaan eclectische lovski parties geven in oa Mezz, Melkweg, Effenaar en W2. 

 Ook is hij samen met Robert ‘Balkanbeats’ Soko te bewonderen in MEZZ Breda op 14 oktober en tijdens de volgende editie van clubavond Party in Nomansland op 15 oktober in Effenaar Eindhoven.