Terugblik eerste Brabant C Partner event

Op 1 december 2016 kwamen circa 60 ondernemers uit de culturele sector en 60 ondernemers uit het bedrijfsleven samen voor het ‘Brabant C Partner event’ in het Werkwarenhuis van Social Label. Sinds de start van het investeringsfonds (begin 2015 opgericht door de Provincie Noord-Brabant) investeert Brabant C in 35 cultuur initiatieven van (inter)nationaal niveau. Onder andere om het cultuursysteem te versterken en bij te dragen aan een nieuwe manier van cultuurfinanciering.

De opening door Frans van Dooremalen (directeur Brabant C) stond in het teken van de successen die het fonds tot dusver heeft geboekt mede dankzij de projecten waar in wordt geïnvesteerd. Één van de resultaten is dat de verbinding tussen cultuur en het bedrijfsleven is versterkt door sterke partnerschappen. Om een paar voorbeelden te noemen: Gemeentemuseum Helmond met Vlisco, Night of the Nerds met ASML en Geheimen van de Herdgang met PSV.

20161201_brabantc_hr_109_9568

Dat deze investeringen op meerdere niveaus versterkend werken voor het bedrijfsleven weet ook Bob Hutten (directeur Hutten Catering). Bob vertelt over de kracht van investeren in kunst en cultuur en wat het hem als ondernemer oplevert: gelukkige medewerkers, een vruchtbaar vestigingsklimaat, onderscheidend vermogen en de mogelijkheid tot experimenteren. Zijn partnerschap met Fabriek Magnifique geeft invulling aan een grote maatschappelijke uitdaging: voedselverspilling. Met het festival voor food & art heeft hij de perfecte samenwerking om het podium te pakken met zijn ‘Verspillingsfabriek’ richting een groot publiek.

Hoe overtuig je bedrijven van het belang van kunst en cultuur? En waarom zou je als bedrijf daar in willen investeren? Vragen die Mike Weerts regelmatig langs zag komen bij de totstandkoming van zijn film ‘Of ik gek ben’ (tevens het 1e project waar Brabant C in heeft geïnvesteerd). ‘Snel verbinden en overtuigend je plan of idee pitchen is cruciaal’ aldus Mike. De 100 aanwezigen brachten dit meteen in de praktijk tijdens een interactief netwerkmoment onder zijn leiding.

20161201_brabantc_lr_017_9366

Afsluitend sprak gedeputeerde leefbaarheid & cultuur Henri Swinkels kort over het belang van een investeringsfonds als Brabant C en de onderscheidende positie die Brabant daarmee landelijk inneemt. Bob Hutten herkent dat: ‘’de provincie steekt haar nek uit door zo’n investeringsfonds op te richten en daar ben ik trots op’’.

Het Partner event in het kort: ruim 100 aanwezigen met passie voor cultuur, een goede vibe, veel nieuwe en waardevolle ontmoetingen en afsluitend borrel met een hapje en een drankje. Een geslaagde editie, graag tot volgend jaar bij Partner event #2!

20161201_brabantc_hr_001_920220161201_brabantc_hr_008_9186
20161201_brabantc_lr_004_9348
20161201_brabantc_lr_022_9387

Fotografie door Willeke Machiels