Terugblik Dutch Design Week

Het is alweer een week geleden, de Dutch Design Week 2017. Het was een week vol design en partners van Brabant C. We zetten ze even voor jullie op een rijtje:

1. De internationalisering van de DDW. Met de opening Antenna, het WDE met al zijn embassades en al het andere is de DDW internationaler dan ooit.
2. Social Label. Er is weer een nieuw product uitgebracht in samenwerking met Kranen en Gille, namelijk >KLUIS. Daarnaast zijn er nieuwe partners bekend gemaakt waar Social Label mee gaat samenwerken. Als eerste Arte, Senzer en ontwerper Joost van Bleiswijk en als tweede de dames van Studio Rens. Zij hebben zich aangesloten in de steeds groeiende lijst van succesvolle samenwerkingen.
3. Tanzen auf dem Malerwanderweg. De voorstelling van Jan Doms heeft dit jaar in het Parktheater een mooie plek gekregen. Iedere dag was een expositie te bewonderen in de foyer en op dinsdagavond was de voorstelling te zien.
4. VPRO Medialab. Wat was het een ervaring om in je eigen AURA te staan, zitten en liggen. Het is wonderbaarlijk je eigen emoties op deze manier te zien. Naast dit interactieve audiovisuele kunstwerk was de expositie We Know How You Feel te bewonderen en was er woensdagavond een avondvullend programma in de Effenaar; We Know How You Feel Tonight. Met een mooie woord van Maurits de Bruijn en een uitgebreid debat over wearable technology en het meten van intieme data. Afsluitend was er een optreden van Chagall.
5. Robot Love. Kletsen, dansen, knuffelen en ze kietelen; in het oude V&D gebouw kon dit allemaal met robots. We hebben bijzondere ervaringen opgedaan en nieuwe robots leren kennen. Uiteraard is er deze week volop gesproken over de toekomst met robots, iedereen heeft zijn uitgebreide mening kunnen delen.
6. Beeldenstorm. Live kijken naar een glasblazer en werken in het thema van de grote expositie die in 2018 zal plaatsvinden: ‘De kunst van de gladde spier’.
7. Dutch Invertuals. Na een groot succes in Londen tijdens de London Design Fair, stonden ze met drie exposities tijdens de DDW. Kunstenaars hebben een mooi podium gekregen en er zijn interessante samenwerkingen gepresenteerd.
8. En dan tot slot, onze nieuwste partner: de Kazerne. Nog geen maand geleden hebben zij bij Brabant C gepitched en nu staat het  zwart op wit. Bij het project Kazerne 2020 zal Brabant C een bijdrage leveren, om zo te streven naar het hele jaar lang design in Eindhoven. De DDW is nu wel afgelopen, maar bij de Kazerne is het hele jaar door topdesign te zien. Dus heb je al heimwee naar het design van de DDW, ga dan naar de Kazerne en geniet iedere dag van Dutch Design!