Webinar social profit canvas

Iets met boeren - Bureau Pees, fotografie: Rob ten Broek

Er is steeds meer erkenning voor de brede waarde van cultuur. Maar hoe drukken we deze waarde uit? Het is tijd om mogelijkheden hiertoe te verkennen. Mogelijkheden anders dan aantallen voorzieningen, bezoekers of stoelen tellen. Of werkgelegenheid en financiële stromen zoals verkochte tickets of subsidies. Iedereen voelt aan dat de waarde van cultuur veel groter is dan dat. Denk aan geluk, verheffing, trots, participatie, agenderen, bewust worden, sociale samenhang, behoud van talenten of een goed vestigingsklimaat. Het is belangrijk een uitdrukkingsvorm te vinden om deze waarden de logische plek te geven die ze verdienen. Als dat niet kan in cijfers, moet het in woorden. Maar dan wel in woorden die consistent, vergelijkbaar en in zekere zin meetbaar zijn. Het Social Profit Canvas is een instrument dat hierin voorziet.

 

Brabant C werkt inmiddels al geruime tijd met dit instrument en ontvangt veel vragen om kennis en ervaringen te delen. Dat doen we graag! Daarom organiseren we op 1 december aanstaande van 12.00 tot 13.00 uur een webinar. Tijdens dit webinar geven we een introductie in het Social Profit Canvas als tool. Aan de hand van voorbeelden laten we je verschillende ervaringen en toepassingen van het Social Profit Canvas zien in cultuur. Zoals het met een helder impactstatement een veel bredere doelgroep aan jouw cultureel evenement verbinden voor meer draagvlak en financiering. De bijeenkomst wordt verzorgd door Mark Wolbert van WHISE en Frans van Dooremalen van Brabant C.


Programma | 1 december 2022 | 12.00-13.00

11.55        Digitale inloop
12.00       Het Social Profit Canvas: een korte uitleg
12.40        Ruimte voor vragen
13.00        Einde

‘Maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Iedereen is zelf in staat om sociale winst en waarde te creëren en de opbrengsten voor de samenleving te tonen. Dat is waar we voor gaan. Met het Social Profit Canvas verbinden we ambities en verwachtingen tot een nieuw vertrouwen dat organisaties samen met elkaar ontwikkelen. Hierdoor kunnen andere keuzes worden gemaakt voor een socialer, duurzamer en leefbaarder bestaan.’

Mark Wolbert – WHISE

Goed om te weten

  • We bespreken het Social Profit Canvas ook aan de hand van voorbeelden uit andere sectoren.
  • Heb je nu al vragen waar je graag een antwoord op wilt? Laat het ons weten dan gaan we ons best doen om deze mee te nemen in de sessie.
  • Je ontvangt enkele uren voor aanvang van de sessie een link om aan de introductiesessie deel te nemen.
  • Lukt het je niet om deze bijeenkomst bij te wonen maar je wilt wel op de hoogte blijven? Laat het ons weten via info@brabantc.nl.

Je kunt je aanmelden voor het webinar via deze link. 

We zien je graag op 1 december!