Welkom in de tussenruimte. Dit is Fanzine #5!

Tussenruimte - Fanzine 5 - Graphic Matters -Thomas&Jurgen

Beeld: Thomas & Jurgen

We leven in een staat van transitie. Het borrelt, het bruist, het broedt, en iedereen voelt: we zijn toe aan iets nieuws, klaar voor de start. Maar klaar voor de start van wat?

Natuurlijk is de toekomst ongewis. Maar dit is een wel heel bevreemdend tijdperk. Juist nu, terwijl zo veel vertrouwde systemen en structuren ter discussie staan, moeten we het hoofd bieden aan een aantal zeer complexe uitdagingen. Daar is behalve tijd en kennis vooral veel creativiteit voor nodig. Want creativiteit en verbeeldingskracht kunnen ons vooruithelpen. Ze moeten in dit spanningsveld dan ook een sleutelrol vervullen. De vraag is niet waarom, maar hoe?

In dit Fanzine proberen we de staat en de noodzaak van kunst en cultuur in deze overgangsperiode uit te drukken. En laten we alvast verklappen: alles is één groot vraagteken. Tegelijkertijd is er aan het einde van de tunnel ook licht. Want ondanks de donkere wolken die boven ons hoofd hangen, is er hoop. Misschien zelfs meer dan voorheen. Kunst daagt onverminderd uit. Het verbindt, verwondert, zet aan het denken, maakt trots, geeft hoop. Ook blijft de vraag ernaar toenemen, in elke denkbare vorm. Op papier en online, aan de muur en op de planken – in of juist far away from the white cube.

Cultuurmakers zijn ook niet stilgevallen. Integendeel: het lijkt erop dat ze de rust en de stilte gebruiken om krachten te sparen en te bundelen. Zodat we op een later moment met volle teugen kunnen genieten, dansen en schreeuwen van opluchting en plezier.

Tot die tijd omarmen we het onbekende, beseffen we dat onzekerheid onze enige zekerheid is, en accepteren we dat het schuurt en wringt. Want door wrijving ontstaat glans, maar ook ruimte. Ruimte voor nieuwe kansen, betere perspectieven en de beste oplossingen. We hebben een blanco canvas te vullen. De lichten staan op groen. Tijd om te laten zien dat wij gewone Brabanders samen buitengewone dingen kunnen bereiken.

Welkom in de tussenruimte. Dit is Fanzine nummer 5.

 

Lees Fanzine #5!

Je kunt ons Fanzine #5 op verschillende manieren lezen:

  1. In PDF vorm (tevens downloadbaar);
  2. Download Fanzine #5 als ePub bestand om het op bijvoorbeeld je ereader te lezen;
  3. Wil je liever een gedrukt exemplaar (of meerdere) ontvangen? Stuur een email naar info@brabantc.nl en we regelen het graag voor je;
  4. Online via Issuu.

Tekst: Milou Vogels