Wereldpremière Sex Sells in Los Angeles

Still Sex Sells

De nieuwe film ‘Sex Sells’ van de Tilburgse regisseur Rudi Brekelmans viert op 22 juli zijn officiële wereldpremière op het prestigieuze L.A. Shorts International Film Festival, een van de grootste festivals voor korte films in de Verenigde Staten. L.A. Shorts is geaccrediteerd door de OSCAR®- en BAFTA Academies en beleeft dit jaar haar 26e editie. Vanwege coronamaatregelen zal deze grotendeels digitaal plaatsvinden, waardoor de première ook vanuit Nederland te volgen zal zijn.

Sex Sells gaat over een zelfstandige escortdame die tijdens de Corona lockdown in financiële problemen is gekomen en nu probeert om zich uit de schulden te werken. Ze heeft een afspraak met een excentrieke klant die tijdens de lockdown juist een financiële klapper heeft gemaakt. Wanneer ze er achter komt hoe hij dit heeft gedaan loopt de avond van kwaad tot erger.

Sex Sells is gefinancierd met gelden uit het Nederlands Filmfonds, Brabant C en gemeente Tilburg. In mei werd Rudi met de film geselecteerd voor het ‘Dutch Film Talents to Cannes’ programma. Dit programma van filmhub Cinesud begeleidt Nederlandse filmmakers op het filmfestival van Cannes, waar ze zichzelf en hun projecten kunnen presenteren aan industry professionals.

Sex Sells is de tweede film van regisseur Rudi Brekelmans, die eerder ‘Medulla’ maakte. Deze ging in 2019 in première op het Nederlands Filmfestival, waar hij werd genomineerd voor het beste regiedebuut. Rudi is tevens de oprichter van de Tilburgse stichting Studio Nova, die werkplekken aanbiedt aan autonome filmmakers. Op dit moment werkt Rudi aan zijn lang gekoesterde droom; het verfilmen van de roman ‘De Nieuwe Man’ van Thomas Rosenboom.

Bekijk hier een gedeelte uit de film >>