2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek, Oosterhout

partner:
Stichting Kunst in de Heilige Driehoek
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Subsidie + lening
 • datum toekenning:
  02 maart 2020
 • investering:
  € 345.000
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  Oosterhout
 • totale begroting:
  € 1.414.225,- (editie 2021. + 2023)

De Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek

De Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek is een internationale kunstmanifestatie in en rondom De Heilige Driehoek met zijn drie vitale kloosters in Oosterhout. De Biënnale is een platform voor hedendaagse kunst, voor zowel kunstenaars als curatoren. Via de biënnales brengen we publiek, kunst en kunstenaars bij elkaar in een inspirerende en meditatieve omgeving. De Biënnale zorgt tegelijkertijd voor behoud, bekendheid en vernieuwing van het betekenisvolle gebied De Heilige Driehoek.
De manifestatie kent naast een educatieprogramma ook dagelijkse rondleidingen en een activiteitenprogramma met lezingen, concerten, filmvertoningen en performances.
In 2021 zal de 2e Biënnale plaatsvinden van 10 juli t/m 15 augustus.

Sinds 2017 draagt de biënnale bij aan de bekendheid van het unieke gebied, waardoor deze manifestatie ook bijdraagt aan het behoud van de Heilige Driehoek in Oosterhout, Noord- Brabant. Door middel van publieksactiviteiten op het gebied van kunst en cultuur vragen we in het bijzonder aandacht voor de cultuurhistorische, landschappelijke en architectonische kwaliteiten van het gebied.

Elke biënnale stelt een universeel thema centraal en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de drie kloosters in het gebied — de Sint-Paulusabdij, Sint-Catharinadal en de Onze Lieve Vrouwe Abdij. De wisselende thema’s worden met zorg geselecteerd, met respect voor de contemplatieve en religieuze context van het gebied.

Unieke biënnale
De biënnale is een inspirerend platform voor hedendaagse kunstenaars én curatoren, nationaal en internationaal. Voor elke biënnale selecteren ze een curatoren-duo, een gerenommeerde- én een jonge, talentvolle curator, die samen het kunstprogramma samenstellen. Het spreekt vanzelf dat de kunst een spirituele lading draagt en diepgang bezit, die niet alleen past bij de omgeving met haar bewoners maar daarmee een wisselwerking aangaat; juist hierdoor krijgt de Biënnale Oosterhout haar unieke karakter.