Dutch Design Foundation

partner:
Stichting Dutch Design Network
  • website
  • fase
    in ontwikkeling
  • datum toekenning:
    18 april 2024
  • investering:
    € 886.875
  • Type project:
    internationaal project
  • totale begroting:
    € 2.956.250

Samen

Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

Dutch Design Foundation wil haar verschillende matchings- en ontwerpprogramma’s – een van de belangrijkste bronnen voor het genereren van impact – meer optimaal verbinden met andere initiatieven, ontwerpers, organisaties, bedrijven en netwerken. De Foundation realiseert zich dat er een wereld te winnen is door verzamelde kennis, ervaring en ook het netwerk digitaal te delen en wil dit op een geavanceerde manier digitaal gaan doen. Het doel is toename van het bereik en meer matches tussen ontwerp en bedrijven/organisaties stimuleren.

Aan de hand van grote en kleine evenementen, exposities, talks, prijzen en debatten, biedt Dutch Design Foundation een platform voor de meest veelbelovende ontwerpers. De stichting faciliteert verschillende podia, zoals Dutch Design Week en Dutch Design Awards. En organiseert daarnaast verschillende jaarronde programma’s: World Design Embassies, What if Lab, Driving Dutch Design en Eindhoven Design District. Dutch Design Foundation stimuleert en inspireert, met een bereik tot ver buiten Nederland.

De komende drie jaar investeren ze in de ontwikkeling van Dutch Design Network op vlieghoogte te brengen. Door de groei aan partners en hun bijdrage kunnen de Knowledge Hub en het Digitale Platform na drie jaar bekostigd worden uit de (extra) bijdragen van die partners.

Impact
Reeds een aantal jaren verbindt de Dutch Design Foundation met haar ‘What if Labs’ en de ‘World Design Embassies’ bedrijven en organisaties met ontwerpers en ontwerpbureaus om zo samen antwoorden te formuleren op de voorliggende vraagstukken. Bij de What if lab’s is er één bedrijf of organisatie ‘vraagstukhouder’ – waar vervolgens ontwerpers aan gekoppeld worden – en bij de (grotere en zwaardere) World Design Embassies vorm een groot maatschappelijk vraagstuk het uitgangspunt. Hieraan worden door de Dutch Design Foundation ontwerpers, bedrijven, organisaties en kennisinstellingen gekoppeld. Samen werken zij aan het vinden van nieuwe antwoorden.

Recentelijk heeft de Dutch Design Foundation ook het PONT-programma opgepakt. Dit door het Ministerie van OCW gefinancierde, landelijke programma is gericht op het stimuleren van ontwerpkracht binnen de overheid; de publieke sector

Brabant C
De Dutch Design Foundation vraagt Brabant C om voor 30 procent van de kosten bij te dragen aan de ontwikkeling van de Knowledge Hub en het Digitale Platform.