Storioni Festival – Storioni City

partner:
Stichting Storioni Festival
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Gift
 • investering:
  € 35.000
 • Type project:
  asml x brabant c project
 • locatie:
  Eindhoven
 • totale begroting:
  € 78.325

'Vanuit de overtuiging dat kamermuziek het leven kan verrijken en mensen aan elkaar kan verbinden zetten we muziek in om diverse kwetsbare groepen te betrekken.'

Het Storioni Festival is in 2008 opgericht in samenwerking met het toenmalige Muziekcentrum Frits Philips. Het doel was om door middel van mooie concerten, gedurfde programmering en topmusici de liefde voor kamermuziek te delen met zoveel mogelijk mensen. Inmiddels heeft het Storioni Festival zich ontwikkeld tot internationaal kamermuziekfestival en een sterke positie opgebouwd bij publiek, pers en de (inter- )nationale muziekwereld.

In 2023 werd gestart met de herontwikkeling van de festivalformule, met een uitbreiding naar twee weken, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor outreach en maatschappelijke programmering. Met een groter publieksbereik en betekenisvolle ervaringen, is de pilot goed ontvangen. In 2024 wil Storioni doorpakken en onder de titel Storioni City het outreach programma uitrollen.

Hiervoor bouwen ze het format van twee weken uit, waarbij een scherpere indeling wordt gemaakt van programmalijnen gericht op de Stad, Talent en Concerten. De eerste week ligt het accent op de Stad, met outreach en educatie, ouderenconcerten, Storioni Concours en Music in the Streets als belangrijke hoogtepunten en een nieuwe samenwerking met UC Masters en Area 51 als spannend nieuw onderdeel voor een nieuwe, jongere doelgroep.

Impact
Het nieuwe project van Storioni City zal een vorm zijn van ‘outreach’ concerten met een maatschappelijke betrokkenheid voor (eenzame) ouderen of mensen met een beperking. Ook leren amateurs van professionals, ontmoeten zij elkaar en leren zij samen musiceren en optreden (onder andere als onderdeel van ‘Music in the Streets’). Verder wordt de verbinding met urban arts en jongeren gezocht door middel van een concert in Skatepark Area 51. De tweede week ligt het accent op het concertprogramma, waarvoor het Strorioni Trio samen met de internationale gastmusici en aanstormende talenten bijzondere locaties in de stad als podium benutten.

ASML x Brabant C
Om de plannen betreft het Storioni City programma waar te maken en de juiste impact, inclusie en maatschappelijke betrokkenheid te realiseren heeft Storioni de steun van ASML x Brabant C nodig.