Symphonic Cinema 2020-2023

partner:
Symphonic Cinema Productions BV
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Subsidie + lening
 • datum toekenning:
  05 oktober 2020
 • investering:
  € 404.000
 • Type project:
  internationaal project
 • totale begroting:
  € 1.752.592

Symphonic Cinema 2020-2023

Na een succesvol partnership tussen Symphonic Cinema en Brabant C dat begon in 2017, wordt de samenwerking voortgezet op het gebied van innovatie, educatie en verbreding met partners als Sioux Technologies, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Philharmonie Zuidnederland en Sophia's Vereeniging.

Vanaf 2020 blijft Philharmonie Zuidnederland muzikale partner voor Brabant en Limburg en is er een nieuwe samenwerking met het Brabants orkest Sophia’s Vereeniging gesloten. Een uitbreiding van de samenwerking met de FHK wordt op grond van de eerdere ervaringen gesloten en een nieuwe partner Sioux treedt aan, die op het gebied van technologie wil zorgen dat het merk Symphonic Cinema vanuit Noord-Brabant voor de komende jaren versterkt wordt, en met schaalvergroting de wereld in de toekomst kan bedienen.

Door uitbreiding van de catalogus met nieuwe films, waaronder de recentelijk gerealiseerde productie The Echo of Being, zal de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van Symphonic Cinema (zoals de laatste jaren zowel nationaal als internationaal is gebleken) het bedrijf verder laten groeien.

Over Symphonic Cinema
Symphonic Cinema is een innovatief nieuw format, waarin meesterwerken van klassieke muziek worden gevisualiseerd in nieuw gemaakte dramafilms. Wat uniek is aan deze manier van werken, is dat de films live op de muziek worden gemonteerd.

De films zijn gemaakt door de Nederlandse filmregisseur Lucas van Woerkum. Met op maat gemaakte software volgt Van Woerkum de interpretatie van de dirigent en het orkest, waarbij tempi en dynamiek worden afgestemd om een ​​visuele laag te creëren terwijl hij optreedt als ‘beeldsolist’. In tegenstelling tot het moderne ‘film live in concert’-format reageert de film op de muziek. Het staat dirigenten en orkesten vrij om geheel vrij te spelen en de muziek naar eigen inzicht te interpreteren, terwijl het publiek nog dieper in de verhalen van de muziek wordt getrokken.

Symphonic Cinema debuteerde in 2010, en in 2015 kreeg de eerste lange productie (Stravinsky The Firebird) vijf uitverkochte uitvoeringen in het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam, waarna de film de wereld rond toerde met hoogtepunten in Londen met het BBC Symphony Orchestra. en in Peking bij het National Center for the Performing Arts. In 2018 ging de nieuwe productie van Ravels Daphnis & Chloé in première in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met het Nederlands Philharmonisch Orkest en beleefde de première in Manchester met de BBC Philharmonic. In seizoen 2019-2020 is Symphonic Cinema te zien in Brussel, Luik, Praag en Taichung.