WILDPARK KOMT NAAR JE TOE!

partner:
Stichting Wildpark
  • website
  • fase
    in ontwikkeling
  • Type project:
    internationaal project
  • locatie:
    Eindhoven

Wildpark is een collectief van makers die de jeugd een stem en een podium geeft

In co-creatie met kinderen, jongeren en professionele makers maakt Wildpark producties voor jeugd en heeft een talentontwikkelingsprogramma voor jeugd en jonge makers. Ze verbinden theaters, scholen en generaties met elkaar. Zo creëren ze een jeugdtheater-biotoop waarin makers en jeugd elkaar voeden in een van de meest innovatieve steden en regio’s van Nederland.

Wildpark gelooft enorm in de waarde van het zien van een voorstelling in het theater door jeugd, met alle technische mogelijkheden en de magie die daarbij hoort en mogelijk is in een zwarte doos. Naar het theater gaan als uitstapje dat een nieuw perspectief op de wereld geeft. Maar ze zien ook dat scholen vaak een drempel over moeten om dit te organiseren. Daarom willen ze met dit project als oplossing voor dit maatschappelijke vraagstuk het theater naar de scholen brengen, laagdrempelig maar wel van artistiek niveau en waardevol als ervaring.

Impact
Theater heeft een elitair imago en lijkt zich achter een barrière te bevinden, niet iedereen snapt theater. Wildpark wil hier verandering in brengen en vroeg beginnen met het veranderen van dit beeld door het voor kinderen toegankelijker en vanzelfsprekender te maken om theater te gaan zien. Ze bieden een laagdrempelige maar kwalitatieve kennismaking met theater en met het gezelschap aan. Kinderen kunnen hierdoor professioneel theater zien op hun eigen school, op hun eigen schoolplein, of in hun eigen gymzaal. Daarbij wordt een meet and greet georganiseerd, kunnen ze vragen stellen aan de acteurs, maken ze lesmateriaal en een video, waar leerkrachten op in kunnen spelen en die, zonder de leerkracht teveel te belasten, kinderen voorbereidt op de voorstellingen. Op deze manier wordt theater toegankelijk, beschikbaar, inspirerend en interessant voor iedereen.

En andere doel is om duurzame verbindingen te maken met de scholen in de regio. Met deze connecties willen ze in de toekomst bereikbaar zijn voor projecten zowel in het theater en als op school.

ASML x Brabant C
Om de plannen betreft het Wildpark waar te maken en de juiste impact te realiseren heeft Wildpark de steun van ASML x Brabant C nodig.