IT’S DUTCH DESIGN

  • Locatie: Online

IT’S DUTCH DESIGN is een 60-minuten durende documentaire over het wereldwijde succes van Dutch Design. Topdesigners en internationale hoofdrolspelers onthullen hun persoonlijke visie en leggen uit waarom een klein land zo groot kan worden op het gebied van Design. De geschiedenis wordt verteld aan de hand van iconische Nederlandse ontwerpen van de afgelopen 100 jaar.

Dutch Design heeft een ijzersterke reputatie in heel de wereld. De documentaire gaat nader in op het ontstaan van Dutch Design, op de definitie van Dutch Design, op het internationale succes, en wat er typisch Nederlands is aan deze ontwerpstijl. Wereldberoemde ontwerpers zoals Maarten Baas, Tejo Remy, Christien Meindertsma en Nacho Carbonell komen aan het woord, evenals nieuw talent, buitenlandse verzamelaars, curatoren, galeriehouders en andere experts op het gebied van Dutch Design. Herman Pleij duidt de Nederlandse volksaard en plaatst de ontwerpbeweging in cultuurwetenschappelijk perspectief. Niet alleen het conceptueel ontwerp, maar ook toegepast ontwerp komt aan bod. Hiermee ontstaat een veelomvattend document dat binnen- en buitenlandse kijkers met een interesse in design en lifestyle zal aanspreken.

Bekijk de film hier >>

A World To Shape
Elbe Stevens Films produceert, met financiering van Brabant C, na het succes van IT’S DUTCH DESIGN een nieuwe documentaire A World To Shape over twee bevlogen Dutch designers: Dave Hakkens en Nienke Hoogvliet. Zij willen met hun ideeën en producten de wereld verbeteren. In hoeverre is hun ambitie haalbaar in een wereld waarin de milieuproblemen zo groot zijn dat een meerderheid van de mensen de moed verliest? Dragen zij de last van de wereld op hun schouders of voelen ze zich juist verlicht om iedereen wakker te schudden?