Light

  • Locatie: Breda & Amsterdam

In Light, geïnspireerd door de traditie van Opera Jawa en getransformeerd door de eigenzinnige hedendaagse benadering van LeineRoebana zingen dansers en dansen zangers. Zij laten zich hierin inspireren door eenheid van dans, zang en muziek in de Indonesische traditie. In Light worden traditie en moderniteit, zang en dans, oost en west, eenvoud en complexiteit, gamelan en elektronica verenigd. Deze elementen gaan op in een nieuwe, grensoverstijgende en eigentijdse theatervorm.

In 2009 maakte LeineRoebana samen met Gunawan Ghost Track, dat alom diepe indruk maakte en nog steeds op internationale podia te zien is. Nog nooit was de Indonesische cultuur op zo’n verrassende en tegelijk harmonische manier gecombineerd met de Westerse. Nu is dit gouden team van Ghost Track terug met de grootse en unieke dansopera Light.

LeineRoebana staat bekend om hun ongebruikelijke combinaties van dans en livemuziek, hun unieke bewegingsidioom en hun topdansers. LeineRoebana werd bekroond in binnen- en buitenland en speelde in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika en Indonesië.

Speeldata:
19 mei 2016 Chassé Theater Breda
20 mei 2016 Chassé Theater Breda (première)
25 mei 2016 Stadsschouwburg Amsterdam

choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana – componist: Iwan Gunawan – dansers: Boby Ari Setiawan, Agus Margiyanto, Sandhidea Cahyo Narpati, Tim Persent, Heather Ware, Uri Eugenio, Luana van Eekeren – zangers: Bernadeta Astari, Ekatarina Levental