The Growing Pavilion

  • Tijd: 11:00 - 18:00 uur
  • Locatie: Ketelhuisplein, Eindhoven
  • Voor wie: Iedereen

Een iconisch bouwwerk wordt gerealiseerd met alleen maar biobased materialen op het Ketelhuisplein tijdens DDW. Alle materialen komen uit de buurt, want de Nederlandse bodem en kennis zijn bijzonder rijk. The Growing Pavilion is een ode aan de schoonheid en kracht van biobased materialen. Design van de toekomst! De hele week te bewonderen en bezoeken op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

Tijdens de Dutch Design Week staan de Storytellers van Company New Heroes elke dag klaar om het paviljoen verder tot leven te brengen. Mensen kunnen zichzelf informeren via informatieborden, video’s en een materialen-atlas en/of horen meer in een van de tours.

Growing Music Piece 
Jacqueline Hamelink creëerde speciaal voor DDW Growing Music. Iedere ochtend tussen 10.30 en 11.00u vindt er een live-concert plaats in het paviljoen met muziek van J.S. Bach. Hier worden natuurgeluiden en improvisaties aan toegevoegd en zo wordt er een soundscape gebouwd die overdag wordt afgespeeld in het paviljoen.

Zwammen oogsten en proeven
Tijdens de DDW is er elke dag om 15 uur een oogstmoment: uit mycelium kun je namelijk laten zwammen groeien die je kunt plukken en opeten! Wie gelijk wil proeven hoe ze smaken, kan terecht bij de foodtruck van BotanicBites die ook op het Ketelhuisplein staat.

Expositie van gegroeide objecten 
Naast het tonen van de schoonheid in de constructie, kunnen bezoekers in het paviljoen andere biobased creaties bekijken gemaakt door verschillende designers. Zij laten zien hoe mooi gegroeide meubels, lampen en andere voorwerpen zijn.