Een aanvraag bij Brabant C voorbereiden? Deze mensen staan voor je klaar!

Veel initiatiefnemers in de culturele sector dromen van en denken na over het zetten van een stap voorwaarts: op artistiek gebied, business kansen benutten, van nationale bekendheid naar internationale allure, en meer. De afgelopen 5 jaar heeft Brabant C al in ruim 100 culturele initiatieven geïnvesteerd om deze dromen mede mogelijk te maken.  

De financieringsmogelijkheden van Brabant C zijn er voor projecten die bijdragen aan de (inter)nationale positie van Brabantse cultuur en de duurzame versterking van het cultuursysteem. Het voorbereiden van zo’n project en een financieringsaanvraag bij Brabant C is iets waarvoor je tijd en ruimte in moet bouwen; soms maanden, soms meer dan een jaar. Eerlijk advies over kansen en obstakels is dan van wezenlijk belang. Brabant C helpt potentiele aanvragers met een kansrijk project op weg door hen te voorzien van een inschatting of het plan aansluit bij de doelen van het fonds, geeft feedback op ondernemerschap en businessplannen waarmee haalbaarheid wordt getoetst en legt graag verbindingen om een plan nog sterker te maken.

Maak kennis met de experts van Brabant C: wie kun je waarvoor raadplegen?

Linda Dekkers – scout/adviseur projectaanvragen
Van eerste idee tot een aanvraag bij Brabant C

In een vroeg stadium spreek ik met initiatiefnemers van projecten om te beoordelen of het project/droom/idee kansrijk is en aansluit bij de opdracht en doelstellingen van het fonds. Heb je een idee voor een cultureel project en wil je verkennen of een partnership met Brabant C tot de mogelijkheden behoort? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Hoe dat in zijn werk gaat? Via een intakeformulier kun je jouw plan voorleggen, als deze positief is kan het aanvraagtraject van start gaan.

Hoewel de veelbelovende kunst- en cultuurprojecten vaak vanzelf op ons pad komen, ga ik zelf ook actief op zoek naar hoogwaardige culturele initiatieven in heel Brabant. Daarvoor bezoek ik voorstellingen, tentoonstellingen, festivals (en meer) in alle disciplines: van podiumkunsten tot de creatieve industrie.

Joy Arpots – scout/aanjager 
Cultuur uit Brabant op de internationale kaart zetten

Naast de reguliere scout-werkzaamheden ben ik voortdurend op zoek naar project ideeën die internationaal tot de verbeelding spreken en bevorder ik internationale samenwerking: via de projecten waar Brabant C partner van is, en op beleidsniveau in verschillende creatieve regio’s wereldwijd.

Internationaal staat Brabant bekend als een top kennis- en innovatieregio, waar de aanwezigheid van creatief talent en culturele bedrijvigheid zorgen voor een aantrekkelijk woon- en werkklimaat. Om Brabant als relevante culturele regio op de kaart te zetten is het van belang om te investeren in projecten die het verschil maken, kwalitatief hoogwaardige initiatieven die opvallen. De Brabantse culturele sector en creatieve industrie verdienen een internationaal podium!

Mirjam Hament – adviseur business development 
Ondernemerschap en partnerships als sterk fundament voor een duurzaam project

Ik help initiatiefnemers met de zakelijke kant van de aanvraag bij Brabant C en vervolgens bij de ontwikkeling van het businessplan. Ik geef feedback en denk graag mee door te brainstormen over kansen, het leggen van verbindingen en advies te geven over ondernemerschap en verdienmodellen. Bijvoorbeeld: is het plan duurzaam? Is er een gezonde financieringsmix? Wat zijn verdienkansen? Welke propositie bouw je voor partners? Welke competenties heb je nodig? Welke impact maak je? Mijn ervaring met verschillende rollen (van financieel directeur tot consultant) in het bedrijfsleven neem ik mee.

De ideale combinatie tussen kunst/cultuur en bedrijfsleven maak ik graag in projecten maar ook voor mezelf: ik ben opgeleid tot registeraccountant, maar heb ook de Rietveldacademie (richting autonoom beeldende kunst) afgerond.

De contactgegevens vind je hier onder het kopje ’team’.