November: een maand vol cultuur

In november was er haast geen ontkomen aan, iedere week was er in Brabant wel een cultureel festival te vinden. Waar we oktober afsloten met de Dutch Design Week, begon november al meteen goed met November Music en So What’s Next. Wij waren er overal bij en zetten het even voor je op een rijtje.

November Music
2 t/m 12 november
Een week gevuld met muziek in vele verschillende vormen en stijlen. “November Music gaat dwars door genres heen met muziek van nu door de makers van nu.” Dat is hoe ze het zelf omschrijven en het is meer dan waar. We hebben genres langs elkaar heen zien gaan en artiesten ze zien combineren. Van over de hele wereld kwamen muzikanten om op dit festival de muziek te laten horen. Een week vol muziek, met als afsluiting een dag-vullende kunstmuziekroute op zondag. Waar onder andere saxofoon Paul van Kemenade (partner van Brabant C) samen met Carlo de Wijs en zijn New Hammond Sound de Grote Kerk in Den Bosch met prachtige klanken vulde. Wij waren er de hele week bij en in de vorm van een filmpje hebben we het totaal in één overzicht kunnen krijgen.
https://novembermusic.net/

So What’s Next
3 – 4 – 5 november
Een weekend waarin Jazz muziek centraal stond, met een bijzondere opening van Kovacs. Wij zijn trots de samenwerking te zien tussen deze twee partners van Brabant C. Het Muziekgebouw in Eindhoven was hoofdpodium voor dit festival, maar daar is het niet bij gebleven. Op verschillende podia in de stad waren zo’n 55 optredens te bezoeken.
https://www.so-whats-next.nl/

GLOW
11 t/m 18 november
November Music was nog niet afgelopen of het volgende evenement was al begonnen. 11 november ging GLOW van start, de route door Eindhoven met de grootste lichtspektakels van Europa. Dit jaar met een bijzondere show in het PSV stadion, een bewegend lichtkunstwerk op de Blob met muziek van (Brabant C partner) Erwin Steijlen van Totally Tuned en jong urban talent van HipHopLab040 (wederom partner van Brabant C) wat in de Piazza een freerun parcours in het thema van GLOW wist neer te zetten.
https://www.gloweindhoven.nl/nl

Dutch Invertuals bij Kazerne
7 november t/m 26 maart 2018
Alsof we dan nog niet genoeg hadden, zijn vanaf november ook de tentoonstellingen Fundamentals en Harvest van Dutch Invertuals bij de Kazerne te bewonderen. Fundamentals had ook al een podium tijdens de Dutch Design Week, Harvest echter was nog niet eerder in Nederland te zien. Trots zijn wij dat deze twee design toppers beide partner zijn van Brabant C en er naar streven Brabantse design wereldwijd op de kaart te zetten.
http://kazerne.com/gallery/07-11-2017/dutch-invertuals

Schermafbeelding 2017-12-01 om 14.40.04