Succesvol 2017 #1

Brabant C investeert in cultuurprojecten van (inter)nationaal niveau. De projecten die we financieren staan altijd in het teken van ontwikkeling, het bereiken van een next level en groei. Het zijn partners waar we trots op zijn! De successen, klein en groot, zijn het vertellen waard. Daarom zetten we iedere week een project in de spotlight. Deze week: Theaterfestival Boulevard.

Theaterfestival Boulevard is het zomerfestival van ’s-Hertogenbosch. Gedurende elf warme augustusdagen duik je in verfrissend theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. Er zijn voorstellingen te zien op alle Bossche podia en in de musea die de stad rijk is, en er is theater op locatie! Denk daarbij aan natuurgebieden, wijken, winkels, leegstaande panden, op het dak of in het café.

Huis, thuis en territorium of juist het ontbreken ervan. Dat was het thema van Boulevard 2017. Een zeer actueel thema gekeken naar het groeiend aantal mensen dat fysiek, geestelijk of ideologisch geen dak of thuis meer heeft. In theater, dans, muziek en performances kwam je deze mensen tegen tijdens Boulevard 2017.

In 2017 vond de 33e editie van het festival plaats. De 34e editie beleef je van 2 t/m 12 augustus 2018. In 2015 sloot Boulevard een partnerschap met Brabant C om de internationalisering te intensiveren. Nog meer internationale gezelschappen komen naar Den Bosch en internationale coproducties maken voortaan onderdeel uit van het aanbod. Dit alles heeft er mede voor gezorgd dat het festival eerder dit jaar genomineerd werd voor een Europese prijs: een EFFE Laureate.

Een greep uit de diverse internationale samenwerkingen: Rimini Protokoll (DEU), Compagnie Marie Chouinard (CAN), Ultima Vez (BEL), Peeping Tom (BEL), Akram Khan Company (GBR), Eastman/ Sidi Larbi Cherkaoui (BEL), FC Bergman (BEL), Ben Duke (GBR), Igor&Moreno (GBR). Uit Nederland zijn terugkerende gezelschappen/ kunstenaars o.a. Dries Verhoeven, Wunderbaum, Warme Winkel, Schweigman&, Lotte van den Berg en Theater Artemis/Jetse Batelaan.

Trotse samenwerkingspartners, fans en enthousiaste pers spreken lovende woorden:

Patrick Lammers, ceo van Essent:
‘Boulevard is al meer dan 30 jaar een begrip. Het festival verbindt hoge kwaliteit kunst met een groot publiek. Er is voor iedereen wat wils, de verscheidenheid aan activiteiten spreekt ons aan. Theaterfestival Boulevard zorgt ervoor dat het festival voor iedereen toegankelijk is; met dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. Wij leveren daarom de komende jaren graag een bijdrage aan het succes van dit mooie festival en de stad ’s-Hertogenbosch.’

Wijbrand Schaap, Cultuurpers:
“Boulevard is dit jaar een uitstekend excuus om niet naar een ver buitenland op vakantie te gaan, mar de CO2 compensatie dit jaar gewoon te steken in minstens een paar daagjes ’s-Hertogenbosch.”

IamExpat:
“Once underway, the various venues and sites around Den Bosch become a meeting place and bridge between artists, visitors, fans, sponsors and others in the performance industry.” “In recent years, the selected participants have increasingly addressed topics surrounding developments in civil society, standards and the role of ideals, both now and in the future.”

Zet het alvast in de agenda van volgend jaar, want volgende zomer is het festival er weer van 2 t/m 12 augustus 2018. https://www.festivalboulevard.nl/

straattheater-®JeanPhilipse-8  BLVRD_plein_(c)KarinJonkers334
BLVRD_Opbouw_(c)KarinJonkers004  BLVRD_ORKA_(c)KarinJonkers014
Foto’s: Karin Jonkers en Jean Philipse

Succesvol 2017
Iedere week zetten we een partner van Brabant C in de spotlight en vertellen we over de successen die ze (in 2017) hebben geboekt. Wat hebben ze bereikt, met wie hebben ze samengewerkt en hoe is de ontwikkeling verlopen. Zo kijken we de komende weken terug op een selectie van de maar liefst 60 geslaagde partnerships nu al bereikt. Op weg naar meer! De aftrap is begonnen met Theaterfestival Boulevard, volgende week: Night of the Nerds!