Update omtrent projectaanvragen in tijden van C

Cor Unum

Beeld: Cor Unum

De afgelopen twee jaar hebben wij diverse mogelijkheden gecreëerd voor culturele instellingen en makers om hen toekomstperspectief te bieden in tijden van de coronacrisis. Hierin brengen wij per 1 januari een wijziging aan en blijven twee aspecten gelden. Dit lichten we hieronder toe.

 

Corona-ontwikkelprojecten
Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om bij Brabant C een aanvraag in te dienen voor een corona-ontwikkelproject. De financiering voor corona-ontwikkelprojecten, die we medio 2020 in het leven hebben geroepen, heeft een aantal mooie initiatieven teweeggebracht. Zo hebben we afgelopen week mogen genieten van de première van Het Verdriet van Carnaval (een documentaire over de diepe betekenis van carnaval, die juist door het niet doorgaan ervan zo pregnant gevoeld wordt), heeft Cor Unum een Pilot Designer-in-Residence gedraaid (ervaren kunstenaars en designers ontdekken het medium keramiek) en heeft STRP afgelopen zomer een coronaproof programma neergezet (met naast gedigitaliseerde fysieke kunstwerken ook ‘digital born’ kunstwerken in de expositie). Bekijk alle corona-ontwikkelprojecten via onze projectenpagina.

 

Aanvullende financiering lopende projecten
Ook in 2022 kunnen bestaande partners van Brabant C met een lopend (inter)nationaal project, die met extra kosten geconfronteerd worden als gevolg van de geldende RIVM-maatregelen, een verzoek om aanvullende financiering indienen. Meer informatie hierover is hier te vinden onder het tabje ‘Aanvullend budget lopende projecten m.b.t. corona’.

 

Corona Risico Scenario’s
Met ingang van 2021 heeft Brabant C iedereen die een financieringsaanvraag indient gevraagd om als (verplichte) bijlage een risico analyse toe te voegen met betrekking tot de invloed van (maatregelen in het kader van) de coronapandemie. Hierin geeft de aanvrager aan welke verschillende scenario’s de maatregelen opleveren voor het project. Voorlopig geldt dit nog steeds, mocht dit veranderen dan zullen we dit tijdig aangeven. De toelichting ‘bijlage Corona Risico Scenario’s’ is hier te vinden.