Veranderingen organisatie Brabant C

algemeen

In onze doorontwikkeling naar publiek privaat investeringsfonds voor cultuur hebben we recent verschillende wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft een aantal van de Brabant C teamleden een nieuwe functie gekregen binnen de organisatie, hebben we een nieuwe RvT voorzitter en namen we afscheid van een aantal adviescommissie leden.

Wijzigingen team Brabant C

  • Anne Erkelens-Schuurmans, Manager Aanvragen. De werkzaamheden en verantwoordelijkheden van Anne met betrekking tot het gehele aanvraagproces zijn sinds een tijdje uitgebreid.
  • Mirjam Hament, Manager Partnerships. Mirjam gaat zich binnen Brabant C richten op het ontwikkelen en (bege)leiden van partnerships, waaronder de financieringsregeling ASML x Brabant C. Voor de rol van business developer gaan we op zoek naar vervanging. Bij grotere projecten zal Mirjam nog wel als business developer betrokken blijven.
  • Renée Blommaert, junior communicatie & events coördinator. Renée is onlangs gestart als nieuwe collega. Zij ondersteunt Milou Vogels bij de communicatie en events van Brabant C. Renée is vorig jaar zomer afgestudeerd aan Fontys Hogeschool, International, Events, Music & Entertainment studies (Communicatie). Met een jonge frisse blik, speelt ze in op verschillende doelgroepen en opkomende trends. We zijn heel blij met de komst van Renée als nieuwe aanwinst binnen ons team.

Wijzigingen Raad van Toezicht Brabant C
Eind 2023 namen we afscheid van Bert van der Els na twee termijnen van vier jaar als voorzitter van de Raad van Toezicht van Brabant C. Bert was vanaf de start van Brabant C gepassioneerd betrokken. Verily Klaassen heeft de voorzittershamer per 1 januari 2024 overgenomen. Verily is sinds 2020 lid van de Raad van Toezicht van Brabant C en hoofd kunstzaken bij Rabobank Nederland. Zij is zowel professioneel als persoonlijk zeer betrokken bij de culturele sector. Wij wensen Verily veel succes in deze nieuwe rol.

Ook verwelkomden wij per 1 januari 2024 een nieuw Raad van Toezicht lid: David Lauwen. David Lauwen is business coach, bestuurder, toezichthouder en consultant voor de creatieve en culturele sector en het reguliere MKB. Vanuit een financieel-economische achtergrond, met een focus op strategie zet hij in op de professionele ontwikkeling van de organisatie en de ondernemers en bestuurders waarvoor hij werkt.

Wij hebben momenteel een vacature binnen onze Raad van Toezicht. In het eerste kwartaal van 2024 zal de vacature opengesteld worden. Zodra het profiel is vastgesteld maken wij dit bekend via onze website.

Wijzigingen adviescommissie Brabant C
Tot slot zijn er enkele wijzigingen in onze adviescommissie. Ruth Giebels neemt vanaf heden het stokje over van Jorn Konijn als vice-voorzitter. Ruth is al sinds 2015 actief betrokken bij Brabant C als adviescommissie lid. We hebben, naast Jorn Konijn, nog afscheid genomen van drie adviescommissie-leden: Lydia van Oosten, Edwin Jacobs en Peter Brouwers. Wij willen hierbij ieder van hen nogmaals bedanken voor de inzet, betrokkenheid en het vertrouwen in Brabant C!