Bridge Eindhoven Guitar Festival

partner:
Bridge Eindhoven Guitar Festival
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • datum toekenning:
  13 mei 2024
 • investering:
  € 450.000
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  Eindhoven
 • totale begroting:
  € 3.327.500

Liefde voor de gitaar

Bridge is meer dan een festival; het is een ecosysteem dat mensen samenbrengt om gitaarmuziek te creëren, nieuwe vaardigheden te leren, naar wereldklasse optredens te luisteren, participeren, plezier te hebben en inspiratie te vergaren.

Het ontbreken van een groot, internationaal gitaarfestival in Nederland, samen met de dynamische groei en innovatie binnen de Brainport regio, vormden de inspiratie voor het ontstaan van het Bridge Eindhoven Guitar Festival. Het festival omarmt de gitaar, een instrument dat niet alleen verschillende genres doorkruist maar ook als ’s werelds meest geliefde instrument geldt, als centraal verbindend element. De succesvolle lancering van de eerste editie in 2023 benadrukte het belang van diepgaande kennis over de wereld van de gitaar.

Impact
De groei van lokaal talent bij het BEGF in Eindhoven is een belangrijk aspect van het festival. Het jaarlijkse evenement wil niet alleen een podium beiden voor internationaal bekende gitaristen, maar het fungeert ook als een broedplaats voor opkomend lokaal talent. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te benadrukken:
– Optreedkansen voor (lokaal) talent
– Samenwerking met lokale muziekscholen
– “Meet the artist” en netwerkmogelijkheden

Om een inclusief en toegankelijk festival te creëren, neemt het Bridge Eindhoven Guitar Festival (BEGF) concrete stappen om mentale drempels weg te nemen en een breed publiek te bereiken dat normaal gesproken minder in aanraking komt met cultuur. Met het initiatief om de wijken in te gaan, organiseert BEGF gratis gitaarconcerten in gemeenschapscentra buiten het stadscentrum van Eindhoven. Deze benadering stelt hen in staat om direct contact te maken met de gemeenschap en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen.

Brabant C
Door de steun van Brabant C kan Bridge Eindhoven Guitar Festival verder groeien.