Cosmic Radio

cosmic radio algemene afbeelding Brabant C
partner:
Powered by TINC x Unusual Suspects
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Gift
 • datum toekenning:
  06 februari 2023
 • investering:
  € 46.000
 • Type project:
  ontwikkel project
 • locatie:
  Eindhoven
 • totale begroting:
  € 155.000

nieuwe werkwijzen van produceren en verbindingen creëren door middel van internationaal resonerende co-creatieve events

Als twee gelijkgestemde ‘mogelijkmakers’ gaan Powered by TINC (opererend vanuit Tilburg) en productiebureau Unusual Suspects (Eindhoven) een partnership aan waarbij we ons tot doel stellen om door middel van internationaal resonerende co-creatieve events, nieuwe werkwijzen van produceren en verbindingen te creëren. Hiermee dragen we bij aan een hechter Brabants netwerk van makers, luisteraars, ondernemers en culturele organisaties.

In het Kort
Powered by TINC en Unusual Suspects zijn van mening dat de huidige samenleving vraagt om een verandering in denkwijze, gericht op duurzaamheid en verantwoordelijkheid bij de productie van kunst en muziek. Daarom streven zij naar jaarlijkse grootschalige, innovatieve kunstprojecten in samenwerking met internationale makers en Brabantse partners. Het eerste project, genaamd Cosmic Radio, wordt uitgevoerd door de multidisciplinaire onderzoeksgroep Shock Forest Group en brengt Brabantse culturele partners samen om diepgaand onderzoek te doen naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van de radio. Cosmic Radio is een proof of concept voor een bredere werkwijze van samenwerking en past perfect bij de kennis- en innovatieregio die Brabant wil zijn. Meer informatie over het project is te vinden op www.cosmicradio.nl.

Meer over dit project
Wie luistert er nog naar de radio? Nou, blijkbaar iedereen. In 1964 ontdekten wetenschappers per ongeluk een mysterieus, constant geluid tijdens een studie over radiogolven. Deze straling kwam niet van de aarde, de zon of ons sterrenstelsel. Het bleek kosmische achtergrondstraling te zijn, de oudste elektromagnetische straling in het universum. En we luisteren er nog steeds, onbewust, naar.

Het multidisciplinaire team Shock Forest Group, onder leiding van initiatiefnemer en elektronische muziekproducent Nicolas Jaar, zal een diepgaand onderzoek uitvoeren naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van de radio.

Shock Forest Group is een internationaal onderzoeksteam bestaande uit architecten, cartografen, linguïsten, programmeurs, stedenbouwkundigen, geluidsmakers, biologen, ontwerpers en ingenieurs. Als traditioneel onderzoek kan worden vergeleken met een traditioneel klassiek muziekconcert, werkt Shock Forest Group meer in de lijn van een free jazz improvisatie. De groep bestaat uit zeven onderzoekers: Katya Abazajian, Sheryn Akiki, Axel Coumans, Susanna Gonzo, Nicolas Jaar, Daria Kiseleva en Jelger Kroese.

Cosmic Radio wordt gepresenteerd door Unusual Suspects in samenwerking met Powered by TINC in samenwerking met STRP Festival, Van Abbemuseum, TAC, NULZES en Van Abbehuis.

Bezoek de online omgeving van dit project op www.cosmicradio.nl.


Downloads