UITGESTELD
Wegens maatregelen rondom het coronavirus is dit project voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Dutch Invertuals x Wanted Design NYC

Fotograaf: Ronald Smits Dutch Invertuals Circle Exhibition DDW19
partner:
Dutch Invertuals
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Subsidie + lening
 • datum toekenning:
  16 april 2020
 • investering:
  € 123.590,-
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  New York
 • totale begroting:
  € 541.710,-

WANTED DESIGN NEW YORK

Designerscollectief Dutch Invertuals BV wil het internationaal netwerk verbreden en bestendigen. In mei 2020 maken ze met 12 ontwerpers de stap naar de VS met een expositie op Wanted Design Brooklyn in New York, met een kleine crossover naar Wanted Design Manhattan. De bedoeling is om dit de komende drie jaar op te bouwen en zo inkomsten te verwerven (o.a. vanuit te verwerven opdrachten en verkoop) en blijvend naam te maken in New York. Brabant C ondersteunde in 2017 een project dat aanvankelijk drie internationale exposities van Dutch Invertuals betrof maar werd aangepast ter ondersteuning van één expositie, die in Londen. Dit omdat de match tussen de conceptuele aanpak die het werk van Dutch Invertuals doorgaans kenmerkt en de exposities op commerciële beurzen nog onvoldoende gevalideerd was. Bovendien maakte de beurs in Londen een beleidswijziging waardoor geen collectieven zoals Dutch Invertuals meer worden toegelaten, alleen individuele ontwerpers. Op dit moment biedt New York meer en betere kansen voor het collectief.

Dutch Invertuals is in 2009 ontstaan vanuit een kans om te exposeren tijdens Salone del Mobile en de behoefte van een groep Eindhovense designers om inhoudelijk, lokaal design een groter podium te geven, met name via exposities in binnen- en buitenland. Nog steeds is dit een belangrijke kernwaarde van de organisatie. Dit heeft in de afgelopen tien jaar geholpen om een bedrijf te worden met een enorm nationaal en internationaal bereik, verschillende opdrachtgevers en een collectief van tachtig Invertuals. De exposities zijn hiervoor een belangrijke katalysator.

Sinds tien jaar tonen zij visiegerichte exposities tijdens verschillende designbeurzen, voornamelijk op vaste locaties tijdens de Dutch Design Week en Salone del Mobile in Milaan. Samen met het netwerk van talentvolle designers (Invertuals) presenteren ze museale designmanifesten over hedendaagse en toekomstige maatschappelijke vraagstukken en thema’s. Iedere expositie is uniek in vorm en inhoud en voor iedere editie creëren de deelnemende designers – circa tien per expositie – nieuw werk. Ook scouten ze doorlopend designtalenten die we opnemen in het netwerk, zodat wij steeds up to date blijven en zij tijdens designevents kunnen worden opgepikt door bijvoorbeeld media, galerieën, trendwatchers en designmerken. Het hele proces is een collectieve effort, van research tot opbouw en communicatiecampagne.

Over Dutch Invertuals
Dutch Invertuals is gevestigd in Eindhoven en is een klein team van in-house professionals die werken met een internationaal netwerk van meer dan tachtig getalenteerde en gepassioneerde ontwerpers.