Entering new spaces – Boulevard 2021-2023

BLVRD strijbos, fotografie: KarinJonkers
partner:
Stichting Theaterfestival Boulevard
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Subsidie + lening
 • datum toekenning:
  12 februari 2021
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  Den Bosch

Internationalisering Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard (gemiddeld 140.000 bezoekers) doet met Entering New Spaces een nieuwe financieringsaanvraag bij Brabant C, gericht op doorontwikkeling van de internationalisering (o.a. door samenwerking met Europese festivals en creatie van residentieplekken voor internationale kunstenaars), ontwikkeling van de ingezette beleidslijnen (van ‘Methode Boulevard’ naar ‘Human Specific Approach’) en een coronaproof Bosch’ festivalhart.

Vanuit de Human Specific Approach wordt de relatie met de omgeving ontwikkeld om tot nieuwe publieke en private partners te komen. Voor de jaarlijkse festivaleditie in Den Bosch wordt gewerkt aan een (nieuw) festivalhart dat ook ‘werkt’ in COVID-tijden en dus veilig en aansprekend maar ook inclusief en duurzaam is, en een nachtprogrammering voor jongeren heeft. Theaterfestival Boulevard wil een zo optimaal mogelijke plek zijn voor dialoog tussen bezoekers, maatschappelijke partners, bedrijven, opleidingen en kunstenaars.

Drie lijnen
Entering new spaces – Theaterfestival Boulevard 2021-2023 bestaat uit de volgende drie lijnen:

 • We laten de Methode Boulevard evolueren en ontwikkelen de relatie met de omgeving vanuit een Human Specific Approach. Ook zetten we stappen in samenwerking met publieke en private partners, gebaseerd op de BLVR&D.
 • We vernieuwen onze internationale werking. We werken met 30 internationale partners, in samenwerkingen en één-op-één, aan concrete internationale projecten, kennisuitwisseling en positionering vanuit Human Specific Approach. We creëren, met duurzaamheid én verdieping in het achterhoofd, residentieplekken voor internationale kunstenaars .
 • We koesteren ons festivalhart in ’s-Hertogenbosch – maar richten het opnieuw in, de anderhalvemetersamenleving indachtig. Het bruisen, het delen, het samenzijn in een informele setting blijft. We ontwikkelen concepten voor gastvrijheid, passend bij de eisen van deze tijd: veilig, aansprekend en inclusief. We realiseren een nachtprogrammering met een jong team. We bouwen een nieuw festivalhart dat voldoet aan de eisen van duurzaamheid, inclusiviteit en met ruimte voor ontmoetingen en een eigen plek voor dialoog tussen bezoekers, maatschappelijk partners, bedrijven en makers.


Over Theaterfestival Boulevard 2021
Al 36 jaar is ’s-Hertogenbosch in augustus podium voor hartstochtelijke voorstellingen en inspirerende ontmoetingen. Boulevard presenteert 11 dagen een staalkaart van het hedendaags podiumkunstaanbod: theater, dans, muziek(theater) en interdisciplinaire kunstvormen. Hoogwaardige, eigentijdse en risicovolle podiumkunst uit binnen- en buitenland voor een groot en divers publiek. Boulevard bundelt verschillende stemmen en verhalen en wil voor iedereen toegankelijk zijn. We ontvangen jaarlijks 140.000 bezoekers uit alle windstreken, waaronder zo’n 450 internationale professionals.

Meer info>>