Festival Mundial

partner:
Stichting Mundial Foundation
 • website
 • fase
  afgerond
 • Financieringsvorm:
  Subsidie
 • datum toekenning:
  25 mei 2016
 • investering:
  € 65.000
 • Type project:
  ontwikkel project
 • locatie:
  Tilburg
 • totale begroting:
  € 298.981

De eerste stap naar een next level in 2016

Festival Mundial vindt jaarlijks plaats in de Spoorzone van Tilburg. De organisatie heeft bij Brabant C een plan ingediend om een next level te bereiken in de periode 2016-2018. De Adviescommissie ziet de potentie maar acht de meerjarenplannen nog te weinig uitgewerkt om voldoende inzicht te krijgen in de stappen die daartoe zullen leiden. De essentiële positie van het festival in het Brabantse cultuurlandschap wordt zonder twijfel gezien. Daarom is Brabant C partner van de editie 2016 en kan later dit jaar een nieuwe aanvraag worden ingediend voor de daarop volgende periode.

Tussen het enorme aanbod van festivals die je in de zomer kunt bezoeken is er één die anders is dan de rest: Festival Mundial. Op Festival Mundial ontdek je samen het mooiste van verschillende werelden: de muziek, de kleurrijke culturen, de mensen en het eten. Een creatieve wereld midden in het voormalig industriële hart van de stad. Deze rauwe omgeving wordt omgetoverd tot een zonnige wereld waar je verliefd op wordt. Op 10 podia ontdek je grote namen en grote talenten. Gemiddeld zijn er per jaar meer dan 80 artiesten uit 25 landen van over de hele wereld. Centraal staat future roots uit de verschillende hotspots waar het gebeurt.

Festival Mundial presenteert een mix van wereldwijde cross-overs en toonaangevende talenten. Naast de muzikale line-up heeft Festival Mundial ook een geweldige culinaire line-up. Bij verschillende foodtrucks en kramen kan je van de allerlekkerste en meest verse gerechten smullen. Voor ieder wat wils om je vingers bij af te likken: Chocolate Chai-cake, Of je Spaanse worst lust, vegetarische ballen en heerlijke smoothies en salades.

Het festival support duurzaamheid. Dit bijvoorbeeld door een speciaal trein arrangement,

afvalvermindering en recycling van materialen. Op de Urban Farm Area kun je van alles leren over lokaal en/of biologisch eten, recycling en upcycling, bijen & honing en moestuinieren. Doordat het een intiem en toegankelijk festival met een experimentele programmering is, presenteert Mundial de cultuur van de toekomst. Festival Mundial is zo veel meer dan een festival. Het is een ervaring die je nooit vergeet.

In 2016, Festival Mundial organiseert de 29ste editie op de 25 en 26 juni in het industriële hart van de stad, de Spoorzone in Tilburg.