Global Storytellers & Cup of Stories

partner:
Global Storytellers
 • fase
  afgerond
 • Financieringsvorm:
  Subsidie
 • social:
 • datum toekenning:
  01 juli 2019
 • investering:
  €35.000,-
 • Type project:
  ontwikkel project
 • locatie:
  Breda
 • totale begroting:
  €118.710,-

Een kopje gevuld met verhalen van over de hele wereld

Global Storytellers onderhoudt een wereldwijd netwerk van verhalenvertellers en ontwikkelt in dit project een fysieke drager voor korte verhalen: een beker, een Cup of Stories. Het doel is om een verhaal van ergens in de wereld, aangevuld met een illustratie, te integreren in het voorwerp dat we gebruiken voor een dagelijks ritueel, een kopje koffie. Global Storytellers voedt storytelling producten als Cup of Stories met steeds weer nieuwe verhalen geschreven of verteld door bekende en onbekende verhalenvertellers. Global storytellers gaat hiervoor allianties aan met individuele storytellers en met verhalenorganisaties, met als doel verhalen te verzamelen, te delen en te behouden voor de wereld.

Global Storytellers voedt storytelling producten als Cup of Stories met steeds weer nieuwe verhalen van over de hele wereld, geschreven of verteld door bekende en onbekende verhalenvertellers. Global Storytellers gaat hiervoor allianties aan met individuele storytellers en met verhalenorganisaties met het doel om verhalen te verzamelen, te delen met en te behouden voor de wereld. De verhalen en verhalenvertellers worden tevens toegankelijk gemaakt via het online verhalenplatform.

Dit unieke project wordt gekenmerkt door een wereldwijde community met een grote passie voor verhalen. Binnen Cup of Stories werken diverse kunstenaars samen aan het eindproduct. In het geval van een keramische beker komt het product tot stand door de kunst van een keramist, van een verhalenverteller en van een illustrator samen te brengen. Dit leidt tot samenwerkingen tussen artiesten wereldwijd die elkaar wellicht anders niet hadden ontmoet. Global Storytellers hoopt dat deze manier van productontwikkeling leidt tot duurzame en creatieve samenwerkingen.

De droom van Global Storytellers is een sociale onderneming op te bouwen die zich focust op verhalen-impact op globaal en lokaal niveau en dat te doen op een duurzame en circulaire manier. Ze geven podium aan bekende en onbekende verhalenvertellers omdat ze overtuigd zijn van het feit dat er 7 miljard verhalenvertellers onze aarde bevolken. Het grootste deel van hen zal nooit gehoord worden. Zij willen dat veranderen.

De organisatie wil Global Storytellers en Cup of Stories kunnen opbouwen vanuit de kunst en zich echt richten op verhalen en communities die iets unieks brengen. Daarom is het partnerschap met Brabant C voor hen van essentieel belang. Omdat ze bij Brabant C het oog voor de diversiteit van de kunsten in combinatie met oog voor ondernemerschap herkennen, voelden zij zich thuis bij de missie van het fonds, de gesprekken die werden gevoerd en de begeleiding die ze kregen. Omdat het fonds Brabant als provincie wil laten groeien en Global Storytellers al ruim 10 jaar vanuit Breda ondernemen en de wereld in reizen en het een prachtige plek vinden om onze ideeën te realiseren, zijn ze extra trots dat Brabant C een partnerschap met Global Storytellers is aangegaan.