Groot Wild

partner:
Afslag Eindhoven

Theater als communicator van maatschappelijke problematiek

Afslag Eindhoven heeft een traditie van theater maken waarin maatschappelijke thema's worden vormgegeven in samenwerking met relevante partijen uit de samenleving. Er is waardering uitgesproken voor het feit dat Afslag Eindhoven als gezelschap zich sterker wil profileren door de samenwerkingen ook buiten het sociale domein te gaan zoeken, in dit geval de logistieke sector.

Groot Wild is een beeldende en spectaculaire voorstelling met vrachtwagens in de hoofdrol. De voorstelling gaat over de robotisering van de maatschappij en hoe wij, als mensen, daarmee pogen om te gaan. Het is een gedachtenexperiment, een filosofische oefening.

In 2016 worden vier reeksen gespeeld van in totaal 26 voorstellingen. De eerste reeks vindt plaats in Brabant (Helmond & den Bosch), de overige zijn onderdeel van theaterfestivals in het land.
voorafgaand aan Groot wild is er een korte voorstelling gemaakt (als onderzoekje) rond een vrachtwagen en een danseres; Klein Wild.

Er is een sterk samenwerkingsverband met de TU Eindhoven en partijen uit het bedrijfsleven (o.a.: Scania, Automotive Campus Helmond, Chaufferscafé Treurenburg in Den Bosch, Van der Heijden Transport & Logistiek, Transport en Logistiek Nedeland (TLN), EVO, Maarten Steinbuch, BedijfsautoRAI).