Manifestations

partner:
Stichting Art & Technology
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Subsidie + lening
 • social:
 • datum toekenning:
  23 september 2019
 • investering:
  € 420.000
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  Eindhoven
 • totale begroting:
  € 1.921.450

De verbinding tussen kunst en technologie: het kloppend hart van Brabant

Het festival besteedt aandacht aan brede en actuele thema’s zoals geopolitieke supermachten, lichaamsverbeteringen, robots, angst, hoop, massamedia, e-Fashion en het machogedrag versus het vrouwelijke. Het brengt kunst, technologie en maatschappelijke uitdagingen samen tijdens de Dutch Design Week. De ambitie om talent te betrekken in de internationale context van het festival past uitstekend bij de profilering van Brabant als regio van high tech en high touch.

Manifestations is een negendaags festival op het gebied van kunst en technologie, tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (Veemgebouw Strijp-S) en wil – buiten de edities van het festival – ook platform zijn voor het verbinden van technologie en kunst. Manifestations heeft als doel om mens en technologie op een laagdrempelige manier dichter bij elkaar brengen, de ‘angst’ voor techniek weg te nemen en bewustwording te creëren voor ‘digitaal activisme’ om uiteindelijk bij te dragen aan een gezonde ontwikkeling van technologie in een ‘mooiere, lievere wereld’.

Het programma van het festival bestaat uit een expositie en een participatieprogramma. In 2016 en 2017 zijn pilot edities geweest die succesvol waren (o.a. award voor beste DDW expositie). De volgende stap is om het productiehuis van Manifestations, Triple M (dat staat voor Manifestations Match Makers), door te ontwikkelen als kweekvijver voor jong talent op het terrein van kunst en technologie.

In drie jaar tijd wil Manifestations met een commerciële aanpak rond verkoop van expositiepakketten groeien naar financiële zelfredzaamheid en hèt internationale platform voor maatschappijkritisch pionierswerk op het gebied van tech en kunst worden.